Alzira reclama projectes d’investigació i diagnòstic primerenc contra l’Alzhèimer

0
221
Un moment de la lectura del manifest davant la seu de l’associació a les Basses

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzhèimer d’Alzira ha reivindicat hui a les administracions que promoguen projectes d’investigació així com actualitzar les eines diagnòstiques en atenció primèria per un diagnòstic primerenc durant la concentració celebrada esta vesprada al barri de Les Basses. Han assistit l’alcalde Diego Gómez, la regidora de l’àrea social i d’Igualtat, Marina Mir, la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Garés, la de Sanitat i Participació Ciutadana, Gemma Alós, i els edils Mª Luisa Escribà, Enrique Montalvà i Miguel Vidal.

En el manifest llegit per un membre de la nova directiva ha demanat al Ministeri de Sanitat que aprove, de manera definitiva, «l’estratègia específica d’Alzhèimer i altres demències amb dotació pressupostària inclosa«. També han reivindicat polítiques nacional i autonòmiques «de protecció a les persones afectades», junt a recursos socials i socisanitaris «en quantitat i qualitat suficients».

L’Alzhèimer és una de les deu malalties que causen més morts en el món i per aixó els seus familiars demanen en la celebració del Dia Mundial que «es dedique el nivell d’investigació que li correspon».

La nova directiva d’AFA Alzira ha encetat així una nova trajectòria en la que el seu primer objectiu és «recuperar els 40 usuaris que hi havien abans de la pandèmia».

Ana Corts és la seua presidenta i la seua directiva està formada per Mª Jesús Ferràs, Loli González, Ainhoa Esquer, Dolores Fayos, Pilar Garrido, Vicky Oviedo, Mª José Vidal i Erica Vives.