50 artistes i 30 espectacles en esta edició d’Art al Carrer d’Alzira

0
321
Toni Espinar, Elisa Torremocha, l’alcalde Diego Gómez, el regidor de Cultura Alfred Aranda i Jordi Verdú durant la presentació del festival

Un total de 30 espectacles i mig centenar d’artistes procedents d’Alzira, la Comunitat Valenciana, Madrid, Barcelona, Córdoba, Itàlia i Kenia, participaran en esta sisena edició  d’Art al Carrer que es celebrarà a Alzira els pròxims 24 i 25 de setembre.

Es tracta «d’una programació magnífica i molt potent amb la que apostem per la interculturalitat» segons ha manifestat este matí el regidor de Cultura, Alfred Aranda, que ha ressaltat la diversitat de la programació con els espectadors podran gaudir d’espectacles de dansa, teatre, circ, events musicals i arts plàstiques que trobaran al centre històric de la Vila, a la plaça Major i al parc Pere Crespí”.

«Oferim una proposta molt variada per a tots els públics en espais amplis per poder complir les mesures sanitàries» ha afegit Aranda durant la presentació de l’edició actual del festival Art al Carrer, que ha convidat als alzirenys i a la resta de la comarca a «disfrutar de l’art i la proximitat amb els artistes».

La regidoria de Cultura dinamitza la vida cultural de la nostra ciutat a través de múltiples intervencions i d’una gran varietat d’actes, alguns dels quals tenen lloc en edificis municipals com el Gran Teatre, la Casa de la Cultura o la Biblioteca Municipal i altres en les nostres places, carrers i parcs. “Sabem que la cultura és necessària perquè humanitza, beneficia la salut i ajuda a millorar la qualitat de vida; per això posem els mitjans possibles per a facilitar el seu accés a tots els alzirenys i les alzirenyes. Treballem per una ciutat solidària, amable, ben arrelada i respectuosa amb el medi ambient i les persones” ha manifestat l’alcalde de la ciutat Diego Gómez.

També tornen les Jornades d’Il·lustració, que es fan al carrer Escoles Pies i les intervencions d’arts plàstiques en distints llocs de la ciutat, per cinquè any consecutiu.

Enguany s’han seleccionat espais més amples i ventilats que eviten les aglomeracions adaptades a les restriccions de la pandèmia de la Covid19. A la presentació del festival han assistit l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, el regidor de cultura, Alfred Aranda, el tècnic de Cultura Jordi Verdú, la directora de la Casa de la Cultura, Elisa Torremocha i l’artista alzireny Toni Espinar.

 

PROGRAMACIÓ

El programa mostra una clara aposta per la interculturalitat i la barreja d’arts escèniques, de ritmes i d’estils, que sorprendrà el públic assistent, que a difereència de la passada edició no requerix reserva prèvia.

 

En Art al carrer participen artistes locals com Rosana Mira (actriu), Maria Belda (ballarina), Joan Amèric (cantautor), Maria Carbonell i Lucas Ibáñez (Jazz&Blues), Carles Belda, Bernat Cucarella i Xavi Sanchis (grup de percussió Panku). També la colla les Rabosses implicada en l’Aplec de dolçaines i tabals.

 

Entre les companyies valencianes es troben: Tramant teatre (Cullera), Josemi Syker (Paterna),  Trócola circ (Alacant), Troupe Malabó (Castelló), el Conservatori de Dansa de València, Traiant dansa (València), Scura splats (Vila-real)…

 

D’àmbit nacional arriba Trocs Lucas (Madrid), Brincadeira i Guga and Silva (Barcelona), Chicharron Circo i Alas Circo (Córdova)…

 

I les companyies internacionals Kolektiv Lapso Circ (Itàlia) i The Black Blues Brothers (Kenia).

 

A les 5a. Jornades d’Il·lustració d’Alzira (JIA) tindrà lloc el Mercat de la Il·lustració que reunirà al voltant de 20 artistes que dibuixaran al moment i que la recaptació de la venda dels seus dibuixos estan destinades a l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Enguany com a novetat el marcat començarà ja en horari de matí de 12 a 14 hores i continuarà per la vesprada des de 16 a les 21 hores.