La setmana arranca amb Avís Taronja per pluges i tronades a la Ribera

0
175

Este dilluns torna a canviar l’oratge. El dia començarà amb grans clarianes, però al llarg del matí augmentaran els núvols. De vesprada s’esperen ruixats i tempestes localment forts, més o menys des de l’Alt Millars cap al sud. Es formaran a l’interior i avançaran cap a la costa.

A última hora del dia i durant la matinada de dimarts, les tempestes seran especialment fortes a les comarques centrals i del sud. Així des de les 16:00 fins les 24:00 s’ha activat l’Avís Taronja per pluges a la Ribera i altres comqrques que podran arribar a 40 l/m2 en una hora i també per tronades amb possibilitat de pedra. L’extrem nord del país quedarà al marge de les pluges per efecte del vent de mestral, que bufarà moderat. A la resta, s’imposarà el vent de gregal, que també bufarà amb ràfegues moderades a la costa sud.

Baixaran les temperatures mínimes i les màximes es mantindran molt semblants a les de diumenge, amb valors entre 24 ºC i 29 ºC a la majoria de comarques.

AEMET