El Monestir de la Murta més a prop de la seua recuperació

0
164

El Monestir de la Murta ha sigut seleccionat en els pressupostos participatius de la Generalitat per als anys 2022 i 2023. La necessitat de conservació i recuperació, a més de la seua rellevància cultural i històrica, i la participació de la ciutadania alzirenya ha fet possible que s’haja escollit entre un gran llistat de bens patrimonials de gran valor.

 

La meteorologia i el pas del temps ha afectat greument les despulles del monestir. Des de la regidoria de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament d’Alzira i la Conselleria han permès estudiar i mantindre importants elements cultural ubicats al paratge, però la situació en precari de tot el conjunt i la quantitat de bens concentrats dins d’este espai ha fet que les intervencions foren insuficients.

Recuperació de la Torre dels Coloms

El Pla Director del Monestir de la Murta ha suposat un manual de coneixements i de planificació dels treballs pendents. La recuperació de la Torre dels Coloms i la seua musealització és un dels objectius que es pot veure realitzat amb esta selecció als pressupostos de la Generalitat. Un punt d’inflexió i una posada en valor a tot el territori valencià.

 

La regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar, ha manifestat que “gràcies als veïns i veïnes de la nostra ciutat i, sobretot, a l’Associació Amics de la Murta, s’ha contribuït per a que el Monestir de la Murta estiga inclòs en este llistat”. Aguilar també ha animat a “continuar recolzant este projecte tant important i representatiu de la nostra ciutat i de la nostra comarca”.