L’IES de Catadau guardonat amb el Premi Europeu a la Docència Innovadora

0
226

L’IES Mestre Ramón Esteve de Catadau ha sigut guardonat junt el CEIP El Sant d’Alcázar de San Juan (Ciudad Real), el CEIP Sant Pau de Múrcia, i el Centre Sant Viator de Sopuerta (Biscaia) per la Comissió Europea en els Premis Europeus a la Docència Innovadora.

Aquests guardons reconeixen el treball dels professors i els seus centres educatius que participen en projectes de cooperació dins del programa Erasmus +, segons ha informat l’Executiu comunitari en un comunicat.

En concret, els objectius d’aquest guardó són celebrar els èxits dels professors i escoles i donar crèdit al seu treball, identificar i promoure les pràctiques docents i d’aprenentatge més excel·lents, utilitzar el premi com a mitjà d’aprenentatge mutu i destacar el valor del programa Erasmus + per a la col·laboració europea dels professors i la creació de l’Espai Europeu de l’Educació.

La comissària europea d’Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel, va apuntar, en la lectura dels 104 guanyadors, que l’educació, «com la pròpia societat, està patint profundes transformacions que afecten el treball diari dels professors», per la qual cosa el premi pretén servir com a plataforma per a compartir «nous i innovadors mètodes d’ensenyament i aprenentatge» que s’estan desenvolupant en tota Europa.

Aquesta primera edició ha estat centrada en l’aprenentatge a distància i semipresencial, així com en el Pla d’Acció d’Educació Digital, proposat per la Comissió Europea l’any passat.

Hi ha hagut quatre categories de premis en cadascun dels països participants en el programa Erasmus +: un per a l’educació infantil, que s’ha emportat el CEIP Sant Pau; un altre per a educació primària, per al CEIP El Sant; un per a l’educació secundària, atorgat a l’IES Mestre Ramón Esteve; i un altre per a la formació professional, pel qual ha sigut guardonat el Centre Sant Viator.

Segons va detallar la Comissió, els criteris de selecció incloïen, entre altres, la inclusió i el paper actiu dels alumnes, la col·laboració entre els professors i entre tota la comunitat educativa, així com l’impacte del projecte en el desenvolupament de l’educació escolar.

A més, l’Executiu comunitari va anunciar que el pròxim 20 d’octubre se celebrarà una cerimònia de lliurament de premis en la qual diversos guardonats tindran l’oportunitat de presentar els seus projectes.

Agència EFE