El MIM de Sueca multiplica els espectacles davant el cap de setmana

0
106

Molt d’humor, música i reflexions en la tercera jornada de MIM a Sueca

 

 

Les divertides històries d’Yllana, La Mondiale Generale, Johnman, Iluya i Nacho Diago es barrejaran amb espectacles que endinsaran els espectadors en universos distòpics i propostes de circ contemporani

 

 Fer arribar el teatre gestual a l’abast de tothom és una de les màximes de la Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM). Per això, per tal de no deixar a cap persona sense la possibilitat de disfrutar de qualsevol dels espectacles que es representen en esta 31 edició del MIM i de cara al cap de setmana -moment en el qual més gent compta amb la possibilitat d’acudir a Sueca a disfrutar de la Mostra-, el festival internacional ha sumat més espectacles que mai a la seua graella en la recta final dels últims 3 dies. Fins a 13 seran les representacions que tindran lloc este divendres 17 de setembre a Sueca. Una ampla varietat de propostes que s’iniciaran amb la presència d’un dels més prestigiosos mims d’Europa, el guardonat Johnman, que amb Blanko convertirà als espectadors -sobretot als més menuts- en artistes i principals protagonistes al Claustre del Convent.

També dirigit a un públic familiar, el televisiu Nacho Diago portarà al Centre Municipal Bernat i Baldoví Playtime, un espectacle que transformarà, amb màgia i humor, un full en blanc en tot allò que es pot imaginar.

L’humor més universal arribarà de nou a l’espai del Sequer del Casal Jove de la mà d’Iluya i la seua divertida paròdia sobre els viatges aeris. Amb Jet lag, la companyia catalana oferirà una proposta teatral de carrer amb un aire fresc, humorístic i per a tots els públics.

El quart espectacle que buscarà la complicitat més despreocupada dels espectadors del MIM aplega amb Sabordage!, de La Mondiale Generale. Els francesos projectaran la seua barreja de circ modern i humor negre basada amb elements que poden presagiar accions que alimentaran el plaer culpable que se sent en mirar una imminent catàstrofe.

I, per tancar el repòquer d’estrenes que arrencaran el somriure dels espectadors durant la jornada, tornen els Yllana a Sueca. I ho fan amb Greenpiss, una divertidíssima sàtira sobre l’ecologia, el futur del nostre planeta i la supervivència de la nostra pròpia espècie. Risses assegurades gràcies al treball de quatre actors que es desdoblaran en infinitat de personatges, des de polítics a pingüins, per tractar un tema d’actualitat a base d’humor àcid i sense barreres que no deixarà ningú indiferent.

 

Reflexions amb temes actuals

La jornada de divendres servirà per a comprovar com el teatre gestual pot fer reflexionar sobre els temes més actuals. Crisálida, d’Antes Collado, presenta la natura com a element que vol tornar a ser allò que era després de sofrir  l’acció dels humans. Per altra banda, l’Institut Valencià de Cultura (IVC) transformaran el nou espai del Pàrquing de les Bassetes amb (R)Minds, una peça de carrer itinerant en què el moviment i la dansa provoquen un diàleg entre el pensament i l’acció, entre allò individual i la col·lectivitat, entre allò essencial i allò accessori de les vides que caminen. Finalment, a Mr. Blue Sky, els vila-realencs de La Fam Teatre mostraran un ésser humà saturat de continguts però buit d’humanitat, en definitiva, a persones que s’han convertit en màquines, en éssers mecanitzats sense comunicació.

 

Delicadesa, estètica i malabars acompanyats de música

El Centre Municipal Bernat i Baldoví oferirà, també el divendres, la primera de les funcions dels anglesos Gandini Juggling. 4×4: Ephemeral Architectures reunirà a l’escenari a quatre malabaristes i quatre ballarins per conjugar un hipnòtic espectacle, delicat i fràgil, en el qual els gestos i els cossos construiran una arquitectura de l’imaginari en l’espai. Un quintet local de músics tocant en directe contribuiran a este treball modern i relaxant que difumina les barreres conegudes dels malabars.