Les aigües del Barxeta i Xúquer tornen a baixar brutes i contaminades en Alzira

0
175
Les aigües brutes del Barxeta contaminen el Xúquer al terme d’Alzira

Les aigües del barranc de Barxeta i del riu Xúquer baixen brutes i a bon segur contaminades des de la pasada setmana al terme d’Alzira davant nous abocaments sense depurar. Un fet que bé repetint-se de fa varios anys sobre tot al voltant dels mesos estiuencs i que es troba denunciat a la Fiscalia per part de l’Ajuntament d’Alzira i de l’organització Xúquer Viu.

El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, ha manifestat hui al respecte que «hi han residus industrials, agroalimentaris i domèstics que no estan depurant-se o bé que deurien depurar-se molt millor». El problema afegit per a detectar estos abocaments ilegals és que sols un agent mediambiental és el que pot detectar la contaminació; «les analítiques que puga,m fer des de l’ajuntament careixen de valor» lamenta Carreres, que assegura «desconèixer el seguiment i la metodologia de la Confederació Hidrogràfica i de la Fiscalia».

Expedient obert de la Fiscalia

La Fiscalia, que havia tancat l’expedient obert a principi de l’estiu davant la contaminació del Barxeta i del Xúquer, el va reobrir davant la pressió del consistori local i de Xúquer Viu. Ara té un altre motiu per continuar investigant estos abocaments recurrents desde fa alguns anys i que patixen cap sanció.

Carreres apel.la a la «responsabilitat» dels ajuntaments, d’empreses i d’agents implicats per resoldre esta problemàtica i ha advertit en distintes ocasions que «no podem callar-nos, tenim l’obligació de denunciar estos abocaments i buscar solucions».
Per al govern local es tracta «d’un problema molt seriòs ja que afecta a la salut del Xúquer, a la seua flora i fauna i al seu equilibri mediambiental».