Restaurada l’espadanya de la torre medieval de Santa Caterina d’Alzira

0
129

L’espadanya de la torre medieval de la parròquia Santa Caterina d’Alzira ja es troba totalment rehabilitada després del cosit dels clevills, la reposició de materials i la restauració dels volums originals en el cos de campanes amb pedra calchissa semblant a l’existent.

L’empresa contractada, Estudio Métodos de Restauración SL ha consolidat, a més el pinacle junt la restauració de la creu i penell metàl.liques. També ha desmuntat les dos campanes que hi havien per tal de recuperar els espais originals. Campanes que seran restaurades per ser col.locades, posteriorment, en els nous espais restaurats.

Avançada la neteja de la torre

La firma valenciana especialitzada està culminant estos dies la neteja total i tractament de la pedra de l’antiga torre de vigilància, amb productes que protegixen i conserven la pedra davant humitats i altres agents agressius. Cal recordar que les obres començaren el passat 22 de març. Treballs que seran finançats pels feligressos d’esta parròquia alzirenya dirigida pel retor Enrique Masiá.

El pressupost total de les obres s’eleva finalment a 93.000 euros, quan inicialment sols era de 53.000€, al afegir posteriorment la neteja i el tractament de la resta de la torre medieval de la parròquia Santa Caterina d’Alzira.