El conveni d’Alzira amb el Grup Suñer desbloqueja el polígon de la Ctra d’Albalat

0
197

La corporació municipal d’Alzira ha aprovat esta vesprada un conveni amb el Grup Suñer que desbloqueja la urbanització del polígon industrial de la Carretera d’Albalat. Un conveni que ha estat possible arran que l’ajuntament acate i execute la sentència per la que este grup empresarial alzireny percebrà 2,2 milions d’euros en tres anualitats sense interessos. Els grups municipals de Compromís, PSOE, PP i Ciutadans han votat a favor, mentre l’únic representant de Vox s’ha abstés.

El Grup Suñer, propietari en el seu dia de la majoria de les parcel.les, va iniciar la urbanització del polígon tot i que posteriorment el consistori local va enllestir el projecte urbanístic integral d’esta àrea industrial d’Alzira.

20 anys de contenciós

Les empreses Sunyer reclamaren a l’Ajuntament prop de tres milions d’euros per ocupació irregular dels seus terrenys. La reclamació va arribar als tribunals que finalment sentenciaren a favor del grup empresarial l’any 2018, culminant així un contenciós d’una vintena d’anys que s’ha allargat durant varies legislatures.

Així mateix, el conveni permetrà a l’Ajuntament cobrar els deutes que arrossegaven estes empreses fet que propicia el desbloquejament d’este polígon industrial.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha ressaltat que «este important acord permetrà avançar en la urbanització del polígon» i ha agraït a la família Suñer «el seu talant negociador i altura de mires«. Gómez ha assenyalat que «el sanejament municipal permetrà fer front al pagament sense recòrrer a cap operació decrèdit».