Notable participació en els tallers del 5é aniversari de l’AMA Vall d’Aigües Vives

0
136

El passat dissabte es va celebrar el 5é aniversari de AMA al Permabosc

 

L’associació AMA (Associació MediAmbiental) Vall d’Aigües Vives va celebrar el dissabte passat 11 de setembre el seu 5è aniversari. (2016 -> 2021). Per a aquest esdeveniment es va dissenyar una samarreta conmemorativa patrocinada per la cooperativa d’agricultura ecològica Vall de la Casella.

Per a aquesta celebració, es van organitzar uns tallers en el Permabosc, un terreny municipal cedit per l’Ajuntament d’Alzira amb un conveni de custòdia de territori.

En aquest espai de reforestació, es fomenta la biodiversitat fent policultiu ecològic. El policultiu fomenta la biodiversitat, és una alternativa al monocultiu habitual del taronger, caqui o alvocat.

Els alumnes que van participar en el dia de l’arbre el passat mes de febrer han pogut comprovar el creixement dels arbres.

Les activitats van començar a les 9h amb un taller de ioga a l’aire lliure a càrrec de Patricia Amada. Hem pogut prendre conciencia del nostre cos en aquest entorn natural, per a meditar i esclarir els nostres pensaments i així distingir l’important d’allò superflu. Vam reconnectar amb la naturalesa a l’ombra d’un grup d’alzines. Després a les 10h30, l’associació Interpreta Natura ens va oferir un esmorzar ecològic i sostenible.

Menjadors d’ocells

Amb les forces recarregades d’aliments sans, realitzarem un taller de menjadors d’ocells i penjarem 3 refugis en els arbres, gràcies de nou a Interpreta Natura.

També AMA va oferir un taller de fabricació de refugi de salamanqueses, i se’ns va explicar com viuen i com ens ajuden a controlar les plagues de mosquits i de panderoles.

Per a acabar la jornada, la cooperativa Llavorem ens va donar l’oportunitat d’aprendre de manera pràctica a multiplicar les herbes medicinals mitjançant tècniques de divisió i esqueixats.

L’esdeveniment va ser un èxit d’assistència. És molt esperançador presenciar que cada vegada més gent s’interessa en activitats que fomenten la sostenibilitat i la concienciació mediambiental. A nivell educatiu, vam enfocar les activitats de manera que els més xicotets gaudiren a l’aire lliure i van aprendre a utilitzar els recursos naturals del nostre entorn directe.

L’associaciò mediambiental vall d’Aigües Vives naix després del devastador incendi patit el 16 de Juny de 2016. Desprès d’aquest desastre ecològic va sorgir una important mobilització popular. La nostra finalitat és agrupar a tots aquells que vullguen col.laborar en la recuperació i conservació del nostre entorn, i tambè per a «canalitzar» les activitats de concienciació i/o educació mediambiental. Som una associació sense anim de lucre i tot el que fem és voluntariament i de forma altruista : ens financiem de la cuota dels socis (20€ anuals) i de les subvencions que ens corresponen com associació.

Tot l’any quedem per coneixer el nostre entorn. Fem fitxes dels forns de calç, coves i altres

particularitats del nostre entorn. També fem formació, tractem problems globals de la nostra societat i accions per a aconseguir un món més sostenible.

Si estas interessat, no ho dubtes i posa’t en contacte amb nosaltres mijançant Facebook, Twitter, Instagram o la pàgina web. Tota ajuda i aportació és benvinguda.

AMA Vall d’Aigües Vives