Deu xalets de l’Eixavegó Baix d’Alzira patixen mals olors i mosquits des de fa un any

0
188
Tarquim i aigua contanimada en un tram de la carretera de l’Eixavegó baix

El mig centenar de veïns d’una decena de xalets ubicats en la partida de l’Eixavegó baix d’Alzira patixen mals olors i la presència continuada de mosquits des de fa més d’un any davant «el desbordament de les aigües fecals a causa de l’obstrucció d’una canonada de la depuradora de la urbanització San Bernardo» segons els residents.

Les aigües baixen, sense depurar, per damunt del formigó de la canonada construïda en un barranc i arriben fins a la carretera de l’Eixavegó on es troben els xalets creant-se uns bassals amb tarquim que originen «els mals olors i la plaga d’insectes que patim a diari des de fa més d’un any» segons explica, prou indignat, a Riberaexpress, Félix Serra, un dels afectats.

A més de la canonada taponada, que no arregla la comunitat de veïns de la urbanització de San Bernardo «no sabem massa bé el perquè», els damnificats pels mosquits tigre consideren que la depuradora «és insuficient en ser construïda quan hi havien només 50 xalets mentre ara hi han el doble d’habitatges de segona residència«.

Consideren que «no dona coll sobre tot quan els residents de San Bernardo buiden les piscines», afegix Serra, que junt els seus veïns «portem any i pico peleant sense cap èxit».

I lamenten la «falta de solucions» front a la problemàtica, agreujada a l’estiu, que genera «les aigües desbordades que corren continuament pel barranc omplint la carretera i les zones pròximes de tarquim, mals olors i mosquits».