Carcaixent sancionarà als propietàris dels camps abandonats

0
549
En cas que el propietari no atenga les seues obligacions l’Ajuntament realitzarà les tasques de neteja de forma subsidiària

La regidoria d’Agricultura, en el marc del compliment de la normativa vigent, està instruint expedients sancionadors a les persones titulars de camps en estat d’abandonament. En cas de que el propietari/a no atenga les seues obligacions l’Ajuntament realitzarà les tasques de neteja de forma subsidiària, tot carregant les despeses dels treballs a les persones propietàries que, a més, hauran de fer front a les sancions corresponents.

Neteja per execució subsidiària

El cas més recent afecta a una parcel·la de més de 10 fanecades, ubicada en la partida de la Torreta. El camp, que estava en estat d’abandonament des de fa anys, provocava innumerables molèsties a les finques veïnes, principalment en forma de plagues i dificultats per al reg, a més de suposar un important risc d’incendi. Últimament, el veïnat havia manifestat que la vegetació servia d’amagatall per a diverses espècies d’animals què ocasionaven diversos danys (conills i porcs senglars principalment).

Després del procediment administratiu adient, què fins i tot arribà a instàncies judicials, l’Ajuntament està realitzant de forma subsidiària la neteja de la parcel·la, passant els costos dels treballs als propietaris.

És intenció de la regidoria d’Agricultura continuar i ampliar esta línia de treball per fer front a l’estat d’abandonament que mostren molts camps del terme municipal, exigint el compliment normatiu i amb l’objectiu d’evitar la proliferació de plagues i incendis i, sobretot, d’evitar el sobreesforç i excés de costos de producció que han de suportar els propietaris/es de les parcel·les veïnes.