Setmana inestable amb núvols, ruixats i fang a la Ribera

0
149

Estarem molt atents a la presència d’una profunda vaguada (associada a una borrasca) que s’acostarà per l’Atlàntic en direcció cap a l’oest de la Península Ibèrica. A nosaltres esta depressió encara no ens afectarà directament però sí l’arribada de núvols mitjans i alts al llarg de la jornada que embrutaran el cel i podran deixar algun que altre ruixat molt anecdòtic, sobretot per l’interior on serà en forma de fang per la presència de pols en suspensió procedent del nord d’Àfrica. A últimes hores de la vesprada no descartem la formació d’alguna tronada aïllada per l’interior del nostre territori.

Les temperatures seguiran igual per les comarques castellonenques i baixaran entre 2º i 3ºC en les de València i Alacant. Respecte al vent, entrarà fluix de component marítima amb ratxes moderades de nord-est en el litoral alacantí la segona meitat del dia, i del sud a Castelló.

Oratge insegur

L’oratge esta setmana estarà marcat per la presència d’una vaguada situada a l’oest de la Península Ibèrica (on deixarà precipitacions abundants), i passarà debilitada sobre la nostra comunitat cap al divendres 17.

De dimarts 14 a dijous 16: Cel molt núvol amb algunes precipitacions dèbils, disperses i ocasionalment acompanyades de fang.

Divendres 17: Coincidint amb el pas de la vaguada ja debilitada sobre la nostra comunitat podria donar ruixats i, fins i tot, algunes tronades.

Cap de setmana: Segons els últims models es veu una millora clara i progressiva de l’oratge.

Temperatures: Les màximes seran molt suaus i les mínimes continuaran relativament altes, superant molts dies els 20ºC en el litoral.

Inforatge