La JLF d’Alzira recompensa amb la Insígnia d’Or a David Mercado i Rubén Pastor i

0
233

En un acte reduït per les circumstàncies i sent el primer oficial celebrat després de la suspensió de les falles de 2020 iniciarem la prèvia a les falles d’octubre amb el lliurament de les recompenses falleres de 2021.

Una vegada va entrar l’estendart i les senyoretes que conformen la Cort d’Honor, es va donar l’entrada a la fallera Major d’Alzira i Regina de les festes Alba Carrió i Martínez acompanyada pel regidor de Festes Xavier Pérez i Juanes ,el president de la Junta Local Fallera Jaume Bohigues i Agustí.

La insígnia D’Or Honorífica de la Junta Local Fallera d’Alzira es concedix a persones, entitats o associacions que annexes al món faller intervenen en la nostra festa.
Enguany l’honor de rebre-la ha recaigut en un alzireny il·lustre com és Rubén Pastor Bautista, policia local, membre de la comissió de toponímia de l’Ajuntament de la ciutat, responsable de delimitar entre les comissions de la ciutat les demarcacions definitives dels carrers i places d’Alzira. Entre les últimes publicacions, trobem les dedicades a explicar el perquè de la nomenclatura i els barris de les 35 comissions falleres.

En segon lloc, es va procedir a la imposició de la Insígnia d

David Mercado va rebre la Insígnia d’Or de la JLF de mans de la FM d’Alzira Alba Carrió

’Or De La Junta Local Fallera D’Alzira. Esta insígnia s’atorga als seus delegats o directius en reconeixement al treball dins de la JLF en benefici de totes les comissions de la nostra ciutat. Enguany tal distinció ha recaigut en David Mercado Garcia.

A continuació es va retre homenatge a uns fallers, que desgraciadament ja no estan entre nosaltres. Fallers que han format part de les nostres comissions, posant sempre el seu gra d’arena a les nostres festes.

Recompenses pòstumes:
● Falla Sant Andreu; Maria Luisa Che Monerri (Flama d’Or i Murta) va ser recollida per la seua filla Idoia Blanco Che.

● Falla Pere Morell; Pascual Miquel Santaeulalia Pastor (Flama d’Or i Murta) que va ser recollida per la seua dona Mariola Dalmau Ferrer i la seua fila Dafne Santaeulalia Dalmau.

● Plaça Major; Rafael Llopis Peris (Flama d’Or, Murta i Brillants) recollida per la seua filla Amparo Llopis Gómez.

● Falla Camí Nou; José Luís Sangil Gil Flama d’Or, Murta i Brillants).

Fallers i falleres il·lustres tots, que ens han deixat recentment i als que no podem deixar de reconéixer i mostrar el nostre respecte i reconeixement per a tots i cadascú d’ells, als seus familiars i guardar-los en la nostra memòria.

Amb una gran tradició fallera en la nostra ciutat i sempre en creixement en la història viva, hem de donar les gràcies als fallers més veterans que continuen any rere any involucrats en el món de les falles i involucrant també a les seues famílies.

FLAMES D’OR MURTA I BRILLANTS:
● Pl. Major; Chema Pérez Pellicer
● Pl. Major; Juan José Peris Argente
● Pl. Major; Bernardo Rosell Ferrandis
● Pl. Major;  Jesús Sifre Clari
● Camí Nou; Antonio Blasco Palau
● Camí Nou; Juan José Fernández Boluda
● Pintor Teodoro Andreu; José Ferrando Cano
● Pintor Teodoro Andreu; Rafael Pascual Parra
● Falla L’AlquenènciaJuan Eduardo Trull Bresó

Abans d’escoltar les paraules del president de la Junta Local Fallera, En Jaume Bohigues i Agustí, es va fer menció al treball que els delegats de censos i recompenses de les 35 comissions fan any darrere any. Gràcies a ells i al seu treball de recopilació i documentació dels historials de tots i cadascun dels fallers que conformen les comissions, és el motiu pel qual actes com el d’ahir es poden realitzar.
Moltes gràcies a tots els delegats de recompenses pel seu esforç.

A punt d’arribar a la fi de l’acte, el president de la Junta Local Fallera, En Jaume Bohigues i Agustí va prendre la paraula per expressar el seu agraïment als presidents i les comissions, a la directiva de la JLFA i com no el suport de l’Ajuntament que ha lluitat al nostre costat per fer realitat la setmana fallera que prompte celebrarem.
I seria el regidor de comunicació i festes, En Xavier Pérez i Juanes qui amb les seues intenses paraules tancaria l’acte.