Alzira complix sis mesos de lluita contra el mosquit tigre

0
186

Esa semana ha començat el nou tractament contra el mosquit tigre que s’allargarà fins al pròxim dilluns 13 de setembre. Amb l’objectiu de pal·liar la presència del mosquit a la nostra ciutat, l’empresa Lokímica revisarà, com s’ha fet mensualment des d’abril, tots els embornals, zones d’acumulació d’aigua i espais verds.

 

Com és habitual, els mesos de temperatures més altes s’incrementa la proliferació d’estos insectes, és per això que des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Alzira es treballa per previndre la presència de mosquit tigre i mosca negra amb una programació periòdica de fumigacions. De fet, ja fa sis mesos que van  començar els tractaments mensuals als quals se sumen les actuacions puntuals en cas d’avís i també a la fumigació aèria que es va fer sobre el Xúquer.

 

«Com estem fent des de fa mig any, treballem per a minimitzar la presència del mosquit i cal que ho fem també a les nostres cases, revisant els patis i jardins per a evitar les zones d’acumulació d’aigua, com els recipients per a mejar de les nostres mascotes, maceters, piscines… on es pot reproduir el mosquit tigre” ha manifestat la  regidora de Sanitat, Gemma Alós. L’edil també ha recordat també que en cas que es detecte presència de mosquits tigre, ens hem de posar en contacte mitjançant la bústia de la ciutadania, a la Clau o enviant un correu electrònic a sanitat@alzira.es i cal indicar en quina zona ho s’ha detectat la presencia d’insectes per a poder comunicar a l’empresa la incidència per a revisar.

 

Recordem que podem evitar la proliferació d’estos insectes a casa; Cal evitar els recipients que puguen acumular aigua estancada (poals, cendrers, plats de plantes…), mantindre els nivells de clor adequats a les piscines, protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres, vigilar el reg per degoteig, renovar diàriament l’aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua als albellons setmanalment.