Denuncien el sistema «tercermundista» de cites del Centre de Salut II d’Alzira

0
522

Fons sindicals i també usuaris del Centre de Salut II d’Alzira ubicat al carrer Hort dels Frares denuncien el sistema «un tant tercermundista» de funcionament d’esta instal.lació sanitària que provoca cues tots els matins per aconseguir una possible cita amb el seu metge.

Al llarg de tot l’estiu les agendes d’este centre de salut han estat «tancades», obligant als malalts a anar a les 8h per demanar una cita per al mateix dia. El problema és, segons estes fons sindicals, «que quan finalitza l’agenda el malalt que no ha aconseguit una cita, ha de tornar al dia següent per a fer cua de nou».

Sistema tercermundista com els anys 70

Un sindicalista qualifica el sistema de funcionament com «un tant tercermundista, com es feia als anys 70 que donaven el celadors números als usuaris».

Bernat, un dels pacients que ho ha intentat esta setmana lamenta que «no donen cites telefòniques» i que «a l’aplicació del mòbil ja pots posar-li els dies que vullgues que no te dona cita telefònica ni presencial«.

Altre usuari diu que «han començat a donar cita a tots per al dia 24 d’este mes, resulta vergonyòs este tracte». El sanitari sindicalista no entén com «la direcció consentix este funcionament en el Centre de Salut d’Hort dels Frares quan l’altre funciona com és habitual».

Mentre Xelo criticava este matí durament este sistema d’atenció donat que «m’ha costat molt que m’agafaren el telèfon i quan ho han fet eren les 11 del matí i m’han dit que l’agenda estava plena, que tenia que tornar a cridar demà divendres, en lloc d’anar avant anem cap arrere» ha declarat a Riberaexpress.