El Serval lliura els premis «El Comerç d’Alzira parla valencià»

0
144

 

La Regidoria de Cultura, a través del Serval, ha fet entrega dels I Premis a l’Ús del Valencià en el Comerç Local, els quals s’inclouen dins de la campanya «El comerç d’Alzira parla valencià». Esta iniciativa s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de la Diputació de València.

A l’acte de lliurament, que va tindre lloc ahir per la vesprada al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alzira, van assistir l’alcalde, Diego Gómez, el regidor de Cultura, Alfred Aranda, i la tècnica del Serval, Andrea Maravilla. També va estar present  el regidor de festes Xavier Pérez i la regidora Marisa Escribá.

Mantindre viva la llengua

«Emprar el valencià en botigues, negocis, despatxos, etc., ens ajuda a mantenir viva la nostra llengua i assegurar-la per a noves generacions», ha declarat el regidor de Cultura, que a més ha manifestat el seu agraïment als comerços participants, ja que contribuïxen a normalitzar i donar prestigi a la nostra llengua en les seues gestions i, sobretot, en el tracte amb els clients. A més, ha volgut remarcar que, atés l’èxit d’esta primera convocatòria, està previst convocar-ne la segona edició per al pròxim any.

L’objectiu d’estos premis és valorar la utilització del valencià que fan els comerços locals en la retolació i en el material imprés, com també en les noves tecnologies.

Es va lliurar als participants un diploma emmarcat que reconeix la participació de tots els comerços, junt a una bossa de ràfia per a fer la compra, amb el lema «Compra en valencià. Jo, comerç local», i amb vocabulari relacionat amb els comerços. La bossa ha estat un projecte coordinat pel Servei de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Silla, en el qual han participat i col·laborat les vint-i-una agències de promoció del valencià (AVIVA).

 

Atés l’èxit de la convocatòria, reflectit en el nombre de participants, el Serval va afegir  als premis inicials 600 € més (6 bons de comerç de 100 € cadascun per als finalistes, perquè els usen al comerç local). Inicialment el premi era de 2.000 € i finalment s’han repartit un total de 2.600 euros.

Recordem que el jurat va premiar la utilització del valencià en la retolació (exterior i interior) i en el material imprès (documentació administrativa, publicitat, etc.), com també aplicat a les noves tecnologies, programes de gestió, als webs, les xarxes socials (Facebook, Instagram, Twitter, etc.)

Modalitat 1. Premi per l’ús del valencià en la retolació i en el material Imprès:

  • 1r premi: de 600 € a: NEUE SL (Vinetibo)
  • 2n premi: de 400 € a: A-Advocats

Modalitat 2. Premi per l’ús del valencià aplicat a les noves tecnologies:

  • 1r premi: de 600 € a: Papereria Vèrtex
  • 2n premi: de 400 €:a Rubén Navarro Balaguer (Mr. Fem)

6 Accésits de 100 € a:

  • Elisabet Masia Vallés (Vintage d’Eli)
  • Manuel Joaquín Carrión Martí (Lliri Blau)
  • Maria Carmen Teresi Caballero (Centre d’Imatge Karme)
  • Eva M. Chaveli Pla (Gaia Centre Holístic)
  • Sandra Fernández Herrera (Perruqueria Més que guapes)
  • Neus Fontana Bria (La màgia d’imaginar)