El Consell elimina el toc de queda i reobri l’oci nocturn

0
201

El Consell ha eliminat el toc de queda en tots els municipis valencians i reobri l’oci nocturn fins les 3 de la matinada a partir del dimarts 7 de setembre. És la primera mesura de la «obertura progressiva», com l’ha qualificada el president valencià, Ximo Puig, un procés que arranca aquest dimarts cap a una «normalitat millorada».

També decau la limitació de reunions socials fins a un màxim de 10 persones (en privat i en públic), una de les mesures que el TSJCV havia autoritzat al costat del toc de queda per afectar drets fonamentals dels ciutadans.

Amb les mesures vigents a partir de les 00 hores del 7 de setembre, hi haurà plena de llibertat de moviment a la Comunitat Valenciana, que fins ara estava limitada des de la 1 del matí en un total de 68 municipis valencians.

Així mateix, l’hostaleria rep dues mesures: la primera és l’ampliació de comensals en interiors, que passa de sis a huit persones i l’altra, la possibilitat de recollir les comandes en la barra. Fins ara estava prohibit i ha sigut una de les mesures assimilades en la normativa que ha regit l’activitat dels casals fallers durant aquestes Falles de setembre.