Els jornalers contractats per Alzira netegen una vintena de camins i barrancs

0
274
Un tram del barranc Fosc. Foto: Ferran

Els 55 jornalers contractats per l’Ajuntament d’Alzira a través del Sepe Agrícola culminaran la pròxima setmana la seua tasca de tots els estius de netejar i desbrossar els camins i barrancs del terme.

L’objectiu d’estes tasques és d’una banda millorar les condicions i l’accessibilitat dels camins rurals i d’altra, reduir el risc d’incendi forestal i preparar i millorar el drenatge dels barrancs i canals per a previndre inundacions.

Fins ara els treballadors han actuat en una vintena de camins i un a quinzena de barrancs. I han finalitzat les tasques en els camins de l’Hort de Sandalio, de la Gosera, Hort de Mengual, de la Arena, la Solana, Umbria de la Murta, L’Alteró, Tollos de la Garrofera, de Benicull, de la Plata, de Pujol, de l’Hort de Bru, el camí de Pròsper, el camí baix de Corbera, la Portella de Severino i el camí de la Solana a més de l’Anell Verd i la Via Verda.

També han actuat en esl barrancs del Duc, Barrablet, Falçia, Tora, el barranc Fosc, el de l’Estrella, Gracia Maria, Respirall, Casella, Vilella, el de l’Estret, el de la Palla, Clot del Peixet, Perona, el canal de les Basses i LLavaneres, Velasco i Colmenetes.

El regidor de Medi ambient i Agricultura, Pep Carreres, s’ha mostrat «satisfet» del treball realitzat i ha incidit en que el sistema que hi ha actualment de treball, amb 55 persones treballant al llarg dels mesos d’estiu «és més operatiu alhora de netejar el terme».