El 31 MIM arranca hui a Sueca amb el col.lectiu FRENETIC

0
207

La 31a edició de la Mostra Internacional de Mim a Sueca arranca este divendres 3 de setembre amb la primera de les actuacions programades per a este 2021. Després de no poder celebrar-se per les restriccions sanitàries l’any passat, el MIM es posa en marxa dos setmanes abans del que sol ser habitual amb “Save the temazo” del Col·lectiu  F.R.E.N.E.T.I.C. gràcies a la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Sueca, qui ha volgut donar suport al festival incloent per primera vegada una de les seues funcions en el seu programa de festes.

Serà un avançament de l’ampla programació que la direcció de la Mostra ha preparat per a esta 31 edició i de la qual, des de l’1 de setembre, es poden comprar les entrades per als espectacles al portal notikumi.com i mitjançant la pàgina web oficial www.mimsueca.com. Per a esta edició, i donades les circumstàncies actuals marcades encara per la pandèmia, el MIM ha hagut de variar la seua manera de posar a la venda les entrades. Així, les llargues cues que cada edició s’han pogut vore a les taquilles del Centre Municipal Bernat i Baldoví -moltes persones passaven la nit esperant l’obertura de les taquilles per aconseguir les millors entrades- no es repetiran en esta ocasió. De fet, l’organització ha posposat la venda d’entrades presencial al dia 2 de setembre, un dia després de la venda online, per evitar les aglomeracions innecessàries de gent.

Així, la venda a les taquilles del Centre Municipal Bernat i Baldoví es podran fer enguany els dies 2, 3, 9 i 10 de setembre i els dies de festival, en els que la taquilla estarà oberta de 18h fins que comence l’última representació. També es podran comprar al Poliesportiu Cobert, on la taquilla estarà oberta 1h abans de l’inici de cada representació. Pel que fa als espectacles gratuïts, en esta 31 edició es permetrà l’accés als espectacles per ordre d’arribada i fins a completar aforament. “Este any ens hem hagut d’acoblar al moment, per això demanem més que mai puntualitat a l’hora d’acudir a vore els espectacles. En esta ocasió, i fem molt d’incís en este fet, els espectadors no podran acudir a tots els espectacles perquè hauran d’estar mitja hora abans de la funció per a no perdre el seu seient”, informa Joan Santacreu, director del MIM, qui per altra banda, recorda que “en esta ocasió hi haurà més espectacles que mai, sols s’haurà de canviar el xip i pensar que és un any de transició on s’haurà de triar ben bé a què es pot acudir”, conclou.

 

Estrena de graderies amb més capacitat

La primera de les funcions d’este MIM, “Save the temazo” del Col·lectiu  F.R.E.N.E.T.I.C., portarà al mateix temps una altra de les novetats: la posada en marxa de les noves graderies de l’esplanada del Casal Jove, una nova infraestructura que substituirà enguany a la col·locada habitualment en la plaça de l’Ajuntament de Sueca. Les noves graderies permetran un major aforament i, al mateix temps, un major distanciament entre les persones que acudisquen als espectacles gratuïts que es duran a terme en este espai. “El més important és la seguretat de les persones, per això l’Ajuntament de Sueca i tot el seu personal estan treballant de valent perquè tots els qui vinguen estiguen en tot moment pendents només de disfrutar de l’espectacle”, afirma Santacreu. Cal recordar, en este sentit, que en esta 31 edició del MIM s’han involucrat més regidories i departaments del consistori que mai.