Alça el teló a Alzira la primera Escola de Teatre i Expressió Artística

0
310

El Teló de Pupetes diversifica l’oferta amb tallers monogràfics per a adults per millorar
l’expressió i fomentar la creativitat. Els cursos per a xiquets i adolescents centren l’activitat de la primera Escola de Teatre i Expressió Artística d’Alzira.

El Teló de Pupetes, primera Escola de Teatre i Expressió Artística d’Alzira, ja té a punt la
programació per al curs 21-22. En aquesta nova temporada, Rosana Mira, la popular pallassa Pupetes i directora del centre, obri El Teló a noves disciplines i professionals per a diversificar l’oferta dels tallers amb l’objectiu de posar en valor la importància de l’expressió i de la comunicació a qualsevol edat i en qualsevol àmbit i de despertar actituds i estratègies que ajuden al creixement personal per mitjà de diverses activitats artístiques. A la ja tradicional proposta dels cursos regulars per a criatures i joves, se suma enguany una nova modalitat de formació, aquesta dirigida als adults, per mitjà de “Càpsules”, sessions monogràfiques i intensives que se celebraran dissabtes de 9,30h a 13h, dins el cicle “Dissabtes diferents”.

Mira serà l’encarregada d’impartir els tallers de Teatre i Expressió emocional, que tindran lloc dilluns i dimarts per a xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys d’edat, i divendres per a adolescents de 13 a 16 anys. Aquests tallers se celebren de vesprada, a partir de les 17,15h al local, ubicat al número 10 del cèntric Carrer Pastora d’Alzira. Amb ells, xiquets i joves aprendran tècniques d’expressió teatral “sempre partint de la diversió i cap a l’educació en l’art de l’expressió”, indica Mira. L’oferta per a xiquets i joves es completa amb altres dos activitats. Els dimecres El Teló s’omplirà d’art amb el taller d’Art-teràpia. Inma Hernàndez, llicenciada en Belles Arts i col·laboradora habitual al Teló, posarà les arts plàstiques al servei dels xiquets “per a millorar el benestar emocional”. Hi haurà dos grups, de 6 a 12 anys i de 13 a 17 anys.

Una altra cara coneguda al Teló és la d’Analía Soler, dissenyadora que oferirà el taller de Reciclatge creatiu, els dijous de 17,15h a 19,30h. Aquesta activitat fomenta la creativitat amb materials reciclats i invita als participants a “prendre consciència d’un consum més responsable”, es faran també dos grups, per a xiquets i xiquetes de 4 a 6 anys i per a joves de 7 a 12 anys.
El programa per a adults inclou el taller de Biodansa per a dones, que serà els dimecres de 9,30 a 11h, a càrrec de Rosana Mira. I enguany hi haurà ocasió de formar-se en diverses disciplines amb les “Càpsules de formació”, que tindran lloc els dissabtes dins del cicle “Dissabtes diferents”.

Rosana Mira i Inma Hernàndez impartiran els tallers “La dona cíclica”, quatre “càpsules de vitamina emocional”, una per estació, on les assistents podran “armonitzar-se amb la biodansa estacional i l’art-teràpia”, expliquen.
D’altra banda, joves i adults podran participar en les “Càpsules” monogràfiques, una cada mes i amb les següents temàtiques: A gener, l’actor Noureddine El Attab oferirà “La Càpsula del Cine”; a febrer, Rosana Mira impartirà “La Càpsula del Clown”, sobre improvisació i expressió per mitjà de jocs i tècniques. Carola Mendoza, cantant de la Nànets Rock Band i de Limbotheque, s’encarregarà en març de “La Càpsula de la Veu”, per exercitar la veu i la respiració; i a l’abril arribarà el temps d’aprendre a contar i escoltar contes i històries, de la mà del Gran Jordiet, que farà “La Càpsula del Conte”.

Paco Mira, cantant i artista, oferirà consells per millorar la comunicació amb jocs musicals i rítmics amb “La Càpsula de la Creativitat musical”, i l’artista de carrer i circ Boris Reyes Ferrada s’encarregarà de tancar aquest primer cicle de “Dissabtes diferents” amb “La Càpsula dels Malabars”.
El període de matrícula estarà obert de l’1 al 15 de setembre, i el curs començarà el 17 de setembre. Les reserves i consultes es poden fer a través del correu electrònic;
mirarosana1@gmail.com. Podeu obtindre més informació en la web: www.mirarosana.com