L’oratge millorarà el cap de setmana després la pluja i les tronades de hui

0
143
Mapa de previsió per a hui dimecres

Situació molt delicada la que tornarem a tindre hui i pròxima matinada.

Durant el matí: Estarem molt atents a la inestabilitat marítima que encara tenim (per si fa botar alguna tronada en punts de costa), i d’altra banda vigilarem de molt a prop la província d’Alacant ja que ací els índexs d’inestabilitat són altíssims i si bota alguna tronada, localment podria ser molt forta i donar problemes (també de vesprada).

Vesprada: Independentment de que puguen aparéixer ruixats al llarg del dia a la resta del territori, de cara a la vesprada-nit on es centrarà més l’atenció serà per l’interior de les províncies de Castelló i sobretot València ja que ací les precipitacions podran afectar a una àrea molt més extensa del territori on localment també seran en forma de tronades no tant potents com les que puguen aparéixer en Alacant, tot i que podran arribar amb molta facilitat al litoral.

Les temperatures baixaran un poc més i el vent entrarà entre llevant i gregal amb ratxes moderades en el litoral i més fluix es mostrarà en terra.

Dijous

A primeres hores del matí (segons últims models) estes precipitacions eixirien pel nord de Castelló i la millora seria més notable, sense descartar encara algunes tronades residuals que la primera meitat del dia podrien afectar punts de costa del Golf de València i de vesprada zones de l’interior de la nostra Comunitat. De fet, pel matí també tindrem presència d’abundants núvols baixos que aniran retirant-se a partir del migdia.

Les temperatures no mostraran canvis significatius, i el vent entrarà de gregal moderat al litoral i de llevant fluix en terra.

Divendres 3 fins dilluns 6: Millora general i clara de l’oratge. Estabilitat atmosfèrica i temperatures cap amunt.

Dimarts 7: Estarem molt pendents de l’entrada d’una vaguada pel nord-oest peninsular que ens podrà fer arribar des de ponent un front nuvolós prou actiu.

Inforatge