La Ribera recupera el Descens Internacional del Xúquer

0
372

La comarca recuperarà l’any 2022 el Descens Internacional del Riu Xúquer, recorregut, en tres etapes amb piragües, amb un total de 76.500 metres, entre Sumacàrcer i Cullera que va desaparèixer fa una vintena d’anys. La competició es celebrarà el mes d’abril, que és quan el Xúquer presenta els seus millors cabals i tornarà a ser una prova estable com el tradicional Descens que organitzava l’Scooter Club d’Algemesí.

Enguany, i davant la falta de toll d’aigua en la part més alta del riu, esta prova competitiva retalla el recorregut a l’itinerari, d’anada i tornada, entre Alzira i Riola.

Per a esta recuperació treballen, conjuntament, la Conselleria de Cultura, Educació i Esports, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Federació Valenciana de Piragüisme, junts els ajuntaments i clubs implicats.

Davallada Popular en Alzira

Paral.lelament l’Ajuntament d’Alzira organitzarà una Davallada Popular, no competitiva, entre Algemesí i la capital comarcal. Els pròxims dies el consistori anunciarà les condicions per a la inscripció en esta prova que pretén ser una clàssica local.

El regidor de Medi Ambient, Pep Carreres, ha declarat a Riberaexpress que «es tracta d’apropar a la població alzirenya al riu Xúquer, recentment ferem el port de piragüisme i ara cal utitlitzar-lo i aprofitar-lo donat que el tram d’Alzira és especialment atractiu».