El concurs de violí CullerArts acull promeses de 10 països

0
53

El concurs de violí CullerArts prepara una de les edicions més internacionals

 

Del 6 a l’11 de setembre, el certamen acollix joves promeses d’Alemanya, Argentina, Rússia, Espanya, Estats Units, Xina, Corea del Sud, Portugal, Grècia i Hong Kong

 

La tercera edició del Concurs Internacional de Violí ‘CullerArts’ reunirà una quinzena de violinistes procedents de tot el món. El certamen musical acollirà joves talents d’Alemanya, Argentina, Rússia, Espanya, Estats Units, Xina, Corea del Sud, Portugal, Grècia i Hong Kong.

 

En paraules del regidor d’Activitats Musicals, Juan Carlos Alandete, “l’alt nivell de les dues primeres edicions sumat a l’esforç extraordinari per continuar atraent violinistes de qualitat en èpoques com l’actual, sitúa el concurs com un referent i de més prestigi nacional i internacional”. De fet, “RTVE gravarà la final per a emetre-la en el programa Los Conciertos de La2”, destaca l’edil.

 

El concurs arrancarà el pròxim 6 de setembre amb la presentació del certamen i la primera prova eliminatòria. Al llarg de tota la setmana es duran a terme les distintes fases sent el 8 de setembre la semifinal i el dissabte 11 la gran final. Una final en la que l’edició passada s’imposà el letó Jevgēnijs Čepoveckis, i en la qual els finalistes escolliran obres de L. V. Beethoven, J. Brahms,A. Dvorak, F. Mendelssohn, N. Paganini, H. Wieniawski,P. Tchaikovsky o  M. Bruch.

 

En l’edició d’este any també col·laboren prestigioses orquestres com la de RTVE,  l’Orquestra d’Extremadura, l’Orquestra Filharmònica de Màlaga i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, les quals podran contractar el guanyador o guanyadora per actuar en les seues respectives temporades 2022-2023. A més, com al·licient afegit en la gran final de l’11 de setembre, els tres finalistes tocaran en un concert extraordinari amb l’Orquestra de València.

 

Premis i tribunal

 

El certamen manté els premis dels darrers anys. Primer premi amb una dotació econòmica de 3.000 euros, i segon i tercer amb 2.000 i 1.500 respectivament. Tanmateix, el públic també atorgarà un premi especial de 1.500 euros. La resta de semifinalistes rebrà cinc borses d’estudi dotades amb 500 euros.

 

Pel que fa al jurat, estarà presidit pel director artístic i musical del Festival Internacional de Música ‘CullerArts’, Cristóbal Soler. Un tribunal que estarà composat per grans professionals del sector com el violinista, director d’orquestra japonés i president del prestigiós concurs Yehudi Menuhin, Joji Hattori, el solista internacional i violinista de l’Orquestra de València, Vicente Balaguer, el concertino de l’Orquestra de RTVE, Miguel Borrego, i el crític musical Justo Romero.