Carlet licita la millora integral del centre Juan Vte Mora de Carlet

0
121

Carlet trau a licitació el projecte de millora del CEIP Juan Vicente Mora, dins del Pla Edificant

El projecte preveu la millora integral de totes les aules del CEIP, amb una inversió de més de 840.000 €

 

L’Ajuntament de Carlet ha tret a licitació el projecte de millora integral de les aules del Col·legi Juan Vicente Mora, per un import de de 843.780,96 euros. La licitació estarà oberta fins el 9 de setembre.

 

Les aules del CEIP Juan Vicente Mora es van construir en 1926, finançat per la ja desapareguda caixa d’Estalvis de Calet, i l’edifici, per la seua singularitat, està inclòs en el Catàleg de Bens i Elements Protegits de Carlet. El projecte de millores preveu l’aïllament tèrmic i acústic de les aules, així com el condicionament dels banys del centre educatiu. L’objectiu de l’actuació és dotar al centre educatiu de les adequades condicions d’habitabilitat, salubritat i estanquitat, i al mateix temps, aconseguir un important estalvi d’energia. Les actuacions preveuen la millora de les façanes, la fusteria i  serralleria, tant interior com exterior, els vidres exteriors, revestiment del sòl, parets i sostre, instal·lació de fontaneria, sanitaris i aixeteria, instal·lació elèctrica, aparells d’il·luminació, instal·lació de protecció contra incendis…

 

Segons l’alcaldessa, M.Josep Ortega, la licitació d’este projecte de millora de les aules “és una gran notícia per a la comunitat educativa del CEIP Juan Vicente Mora, i per a tot el poble de Carlet. Este col·legi té un estil peculiar per la distribució de les aules, repartides en pavellons independents, el nombrós arbrat i envoltat de jardins, els petits hortets i les zones d’esplai, sent un vertader exemple d’arquitectura pedagògica, Ara, amb l’execució de les obres es dotarà de les adequades condicions d’aïllament tèrmic i acústic de les aules i amb la remodelació i condicionament tots els banys, es compliran els requisits d’habitabilitat, salubritat i accessibilitat de les instal·lacions”.

També ha destacat “el paper fonamental de la Conselleria d’Educació, mitjançant la Direcció General d’Infraestructures Educatives, en la seua aposta per la millora dels centres educatius de la ciutat de Carlet, i de la resta del territori, ja que “gràcies al Pla Edificant s’està fent una millora dels CEIPS de Carlet, adaptant-los a les noves necessitats, tant de funcionalitat com d’eficiència energètica. El Pla Edificant ha permés el projecte de construcció d’un gimnàs al CEIP Sant Bernat amb una inversió de més de 500.000€, i ara el de les aules del Juan Vicente Mora, amb una inversió de més de 840.000€”

Alumnes reubicats

Cal destacar que la intervenció es realitzarà a les aules de forma que mentre duren les obres de millora, els alumnes seran reubicats al mateix centre, en altres espais habilitats per a l’ocasió.

 

A hores d’ara, l’Ajuntament de Carlet ha demanat, també dins del Pla Edificant, una intervenció complementària, al mateix CEIP per tal de millorar el pavelló central, construït als anys 70, i que suposarà la millora integral de l’espai educatiu més antic i emblemàtic de la ciutat de Carlet.