Les 9 falles d’Alzira decidiran dilluns octubre o setembre

0
364

L’Ajuntament d’Alzira i la JLF recomanen l’ajornament de les Falles per al pont del 9 d’Octubre

  • La proposta es fa en base a l’actual situació sanitària, la seguretat i la responsabilitat

 

L’Ajuntament d’Alzira i la JLF proposaren anit a les 9 comissions falleres que decidiren celebrar la festa en 2021 ajornar la celebració de les Falles al pont del Nou d’Octubre. Estes celebracions estaven previstes per a de l’1 al 5 de setembre.

L’alcalde Diego Gómez va explicar la situació sanitària actual amb una incidència de 304 casos per cada 100.000 h, i tot i que va en descens però de forma lenta, el més prudent és ajornar la festa.

D’altra banda el president de la JLF, Jaume Bohigues, ha manifestat que la resta de les 26 comissions falleres tenen la possibilitat de participar en estes falles estiuenques o de la tardor, si així ho decidixen.

Immunitzada

La proposta té com a objectiu celebrar les Falles en octubre d’una forma més segura ja que segons va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, en estes dates la Comunitat Valenciana estaria “immunitzada”. Confiats en la vacunació i a la tendència al la baixa de la incidència es proposa esta alternativa per a celebrar les Falles amb el menor risc possible.

Esta situació podria condicionar de forma positiva la celebració d’alguns actes més dels que es podrien haver fet a setembre.

Tant l’Ajuntament com la JLF són optimistes i partidaris d’augmentar el nombre d’actes en octubre i així celebrar una ofrena més normal, les mascletaes i alguna desfilada, encara que tot dependrà de la situació normativa i sanitària.

Per altra banda, tant des de l’Ajuntament com per part de la JLF, es vol ajudar a impulsar als sectors econòmics relacionats amb la festa amb la celebració de les Falles.

Decissió definitiva

Vivim temps en què la situació és canviant dia a dia en què la ciutadania s’ha anat adaptant contínuament a les mesures sanitàries i a una nova normalitat; situació que també afecta a les nostres festes, tradicions i cultura.

Anit els presidents de les 9 comissions tenien previst comunicar als seus fallers i falleres esta proposta perquè es pronuncien.

L’objectiu de tots els presidents és anar junts en esta proposta i que s’analitzarà el proper dilluns 23 d’agost on es prendrà una decisió definitiva.