Protecció Civil i VACIF d’Alzira reforcen la vigilància forestal davant l’onada de calor

0
203

Des del divendres fins al diumenge, els voluntaris de Protecció Civil en coordinació amb els voluntaris del VACIF es troben reforçant la vigilància forestal a causa de l’onada de calor que patix Alzira i la Ribera. Tots ells treballen en coordinació amb la Generalitat Valenciana i la Diputació de València.
Una onada que ha forçat a tancar el Paratge Natural Murta-Casella davant el risc extrem d’incendis.

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica d’Alzira ha demanat a la ciutadania ha demanat a la ciutadania «que s’extremen les precaucions en l’ús del foc amb caràcter lúdic tant en entorns agrícoles com en urbanitzacions pròximes a l’entorn forestal, per tal de reduir la possibilitat d’aparició incendis forestals”, segons ha recordat el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres. Fins i tot ha demanat «la col.laboració ciutadana activa avisant al 112» en este cap de setmana extremadament perillós.

A més, seguint les indicacions de la normativa autonòmica vigent en matèria de prevenció d’incendis forestals, les cremes agrícoles romandran prohibides en tot el terme municipal durant els mesos de juliol, agost i setembre.

Col.laboració ciutadana

Com ha explicat el regidor de l’àrea de medi ambient, Pep Carreres “un terç de la superfície del terme municipal d’Alzira és de caràcter forestal, moltes urbanitzacions i disseminats es troben dins o molt pròximes a muntanya, aquesta realitat comporta una elevada perillositat per risc d’incendi, és per això des de l’Ajuntament d’Alzira, tot i intensificar la vigilància en aquestes situacions, preguem col·laboració ciutadana dels veïns i del cos de voluntaris en prevenció d’incendis forestals per a la detecció de fums sospitosos. Considerem que la seua ajuda juga un paper molt important dins la detecció primerenca d’incendis forestals”.