L’onada de calor s’acomiada amb màximes de fins 43º a la Ribera

0
249

Hui diumenge ha sigut, sens dubte, el pitjor dia de l’onada de calor que arribà el passat divendres a la comarca de la Ribera, donat que els termomètres han superat els 40º en diverses estacions meteorològiques de la xarxa Avamet. Així la màxima s’ha registrat hui a Massalavés amb 43º, seguida de ben a prop pels 42,7º de Carcaixent i La Pobla Llarga, els 42,5º d’Alberic i els 42,4º de La Barraca d’Aigües Vives.

També han sobrepassat la barrera dels 40º en Sumacàrcer (42º), en Castelló (41,6º), La Casella (41,4º), mentre Càrcer i la partida Carriona de l’Alcúdia han registrat 40º.

Per davall han estat els 37,7º de la Murta, els 36º d’Alzira, els 35º de Favara, 34,6º al centre de Cullera, mentre que a Alginet, Carlet, l’Alcúdia i Guadassuar el mercuri abastava els 33º. Per davall d’esta temperatura trobem a Algemesí i Sueca, amb 32,4º i Benifaió amb 31º.

Notable descens de les temperatures

Per fi les temperatures començaran a normalitzar-se i no tindrem ja cap avís actiu per altes temperatures al nostre territori. Es retira esta massa d’aire càlid i sec històrica que hem tingut damunt estos últims dies i les màximes es situaran en valors més normals per a l’època, amb descens superiors als 5º de les màximes.

Pel que fa a l’estat del cel, pel matí ens despertarem amb la presència de núvols baixos per bona part del territori que aniran retirant-se cap al migdia gràcies al calfament diürn. De vesprada creixeran també alguns núvols d’evolució per l’interior que podran deixar algun ruixat o tronada molt aïllada. El vent entrarà de ponent per l’interior i de llevant fluix al litoral, amb ratxes moderades de gregal pel litoral alacantí.

Riberaexpress / Inforatge