Mónica Oltra considera «imprudent» especular sobre les falles de setembre

0
246

Falten tres setmanes i cal tindre en compte que «en 48 hores pot canviar tot»

La vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha insistit que la celebració de les Falles de València en la primera setmana de setembre es decidirà en el seu moment i «sempre amb les últimes dades» epidemiològiques. «Aquest virus canvia dia a dia: en 48 hores pot canviar tot», ha recordat.
Oltra veu imprudent especular sobre les Falles quan falten tres setmanes i «en 48 hores pot canviar tot»-

Per tant, ha advertit que «aventurar-se a esperar sobre què pot de passar d’ací a tres setmanes és imprudent», recordant que la Comunitat Valenciana es va mantindre 12 setmanes amb la incidència més baixa d’Europa i «de sobte» va començar a pujar.

«S’ha de mirar a cada moment com estem i llavors prendre decisions«, ha resolt als periodistes en un camp de voluntariat a Millares. Les festes estan programades de moment de l’1 al 5 de setembre amb limitacions i diversos escenaris en funció de la situació.

Oltra, a uns dies de la taula interdepartamental del dissabte que acordarà les noves restriccions, ha posat l’accent que totes les decisions s’adopten a partir de les últimes dades i després d’analitzar les recomanacions de tècnics i experts. «En funció d’aqueixos informes prenem la decisió política», ha garantit.

Aquest dilluns, la també líder de Compromís ja va advocar per esperar fins a «just abans» de la interdepartamental per a acordar les mesures que hauran de complir els valencians durant les pròximes setmanes, en coincidència amb les festes josefines ajornades. Les Falles de 2020 es van cancel·lar enmig de l’esclat de la pandèmia a Espanya.

EP