Bohigues: «El més segur és que pugam fer el programa faller d’Alzira guardant les distàncies»

0
448

El president de la JLF d’Alzira, Jaume Bohigues, es mostra optimista respecte al compliment de la programació fallera prevista entre el 2 i el 5 de setembre. «El més segur és que pugam fer tots els actes, aixó sí guardant les distàncies i complint les mesures de seguretat adients».

Ara bé tot depen del que es decidisca en les reunions conjuntes entre la Conselleria de Sanitat i la mesa de seguiment a València, d’on eixirà el document programàtic que farà de guia per a les celebracions falleres de tota la Comunitat Valenciana.

Pel que fa a Alzira, el pròxim dimarts dia 17 es reunirà l’Ajuntament i la JLF per pendre la solució definitiva. L’alcalde, Diego Gómez, considera la possibilitat de «revisar el programa faller donat que la situació sanitària actual és més dolenta que quan es va elaborar». Gómez diu que cal tindre en compte no sols la incidència acumulada d’Alzira sino també la dels pobles dels voltants «que en general és més elevada que la nostra».

Falles amb condicions però dignes

Per a assistir a les quatre mascletaes i dos castells la JLF ha previst un tancat per als fallers i falleres de les 9 comissions que decidiren plantar els monuments a setembre. El màxim dirigent de les falles d’Alzira també veu factible que es puguen celebrar els passacarrers i l’Ofrena «amb mascareta i guardant la distància reglamentària».

Bohigues es mostra partidari «d’unes falles dignes amb les condicions que ens indiquen» i el que demanarà als fallers és «que complisquen les normes així com civisme al públic». I advertix que les mesures que es marquen per celebrar les falles a setembre «no seran molt diferents a les de març de 2022».