Temperatures extremadament altes a partir del dissabte amb màximes de 42º

0
220
La massa d’aire subtropical procedent del nord d’Àfrica que ens afectarà esta setmana ja està en marxa i anirà apropant-se cap a la península Ibèrica estos pròxims dies.
A partir de demà, dimarts 10, les temperatures començaran a recuperar-se gradualment.

Ja sembla molt firme la situació de temperatures altes (38º/40ºC) a partir del dijous 12, i extremadament altes a partir del dissabte 14 i diumenge 15 amb màximes superiors als 42ºC en zones de l’interior, i entre els 33º/36ºC al litoral a pesar de que mouran les brises. Les mínimes nocturnes fins i tot podran superar els 24º/25ºC.

Això sí, molt atents perquè este episodi d’ONADA DE CALOR apunta a una persistència d’almenys de 4/5 dies ja que els models allarguen este episodi de ‘calor extrema’ fins dilluns o dimarts de la setmana pròxima. De fet, la situació apunta a molt delicada tant des del punt de vista sanitari com dels incendis forestals.

A dia de hui, la probabilitat de que es complisca és del 90%. Estigueu molt atents a les previsions estos dies.

Inforatge