Estabilitzat l’incendi forestal de Rafelguaraf que ha cremat 200 Ha

0
234

Este matí seguien desallotjades al voltant de 160 residents de la urbanització La Solana al terme de Barxeta.

L’incendi forestal declarat ahir per la vesprada al terme de Rafelguaraf ha pogut ser estabilitzat este matí. Cal recordar que el foc començà ahir poc després de les 4 de la vesprada al barraanc de la Guerrilla i fins allí es desplaçaren mitjans aeris i trerrestres per poder controlar les flames.

Els mitjans aeiris, dos helicòpters i tres avionestes, han tornat este matí per continuar les tasques d’extinció. La pasada nit treballaren sobre el terreny un centenar d’efectius del Servici de Bombers Forestals de la Generalitat, del Consorci Provincial de Bombers i de Divalterra, a més de mig centenar de bombers voluntaris, així com voluntaris del VACIF i Protecció Civil d’Alzira, segons el Servei d’Emergències 112.

En estos moments hi han un total de 75 efectius en esta zona l’imit de la Ribera i la Costera, que refresquen els punts calents per tal d’evitar que revifen les flames, després de cremar unes 200 hectàrees.

Un incendi com el de Rafelguaraf es considera «estabilitzat», quan sense estar controlat, evoluciona favorablement al no presentar fronts actius que facen avançar el foc lliurement.