Excel.lent acceptació de La Nostra Veu i ADISPAC del nou parc inclusiu «Els planetes»

0
244
Un moment de la presentació del projecte del parc adaptat «Els Planetes»

Es presenta el projecte del nou parc inclusiu ‘Els planetes’ que s’ubicarà a la plaça Cartonatges

 

S’ha presentat a la plaça Cartonatges el projecte del nou parc adaptat que tindrà Alzira, el tercer d’estes característiques. La zona de jocs s’anomenarà «Parc Els Planetes», ja que la temàtica d’este girarà entorn d’ells i estarà compost de diversos elements destinats a persones amb mobilitat reduïda, amb deficiència auditiva i visual. Els diferents jocs estaran acompanyats per pictogrames que en facilitaran la utilització.

 

A l’acte han participat l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez i el regidor de Serveis Ur-bans, Fernando Pascual, els quals junt amb el tècnic municipal del departament han explicat el projecte. També han assistit representants de les associacions veïnals, la presidenta de La Nostra Veu, María José Canet, i José Luis Iñigo, director d’ADISPAC, que han elogiat este projecte.

Pel que fa als jocs, el parc estarà dotat de panells de jocs amb llenguatge braille, matalassets elàstics; cavallets i jocs musicals, en una superfície de 144 m2. També està previst que formen part del parc dues jardineres de grans dimensions i unes taules inclusives per al seu ús en exteriors.

Capdavantera en parcs adaptats

Per al projecte es destinaran 80.000 euros, al qual s’instal·laran tancaments de protecció al recinte de 800 mm d’altura per tal d’evitar que els més menuts puguen eixir del recinte sense la supervisió dels pares i les mares. A més, es col·locaran dos grans bancs enjardinats de quatre metres de circumferència amb dos postes de subjecció per als tendals que aportaran ombra al parc adaptat.

El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, ha destacat que “Alzira és una ciutat capdavantera en matèria de parcs adaptats, ja que este govern és conscient de la necessitat d’estar pendents de la realitat de tots els sectors de la població, sobretot dels més vulnerables i que requereixen major atenció.” L’edil també ha afegit que “Hem d’estar orgullosos per ser l’única ciutat de menys de 50.000 habitants que comptarà amb tres parcs inclusius”.

Cal recordar que els altres dos parcs adaptats estan ubicats als carrers Gregori Furió i Rambla.