Mariai Talens encapçala la nova executiva paritària de Més Compromís Ribera Alta

0
230

Mariai Talens elegida Secretària Comarcal de Més Compromís

La militant del col·lectiu de Carcaixent serà la primera dona de la Ribera Alta en accedir al càrrec

 

El passat dissabte 31 de juliol es va celebrar a Benifaió el congrés comarcal de Més Compromís de la Ribera Alta. Allí es van reunir una bona representació dels militants de la comarca, que va triar a Mariai Talens, de Carcaixent, Secretària Comarcal, amb el 96% dels vots a favor.

L’executiva liderada per Talens estarà formada per tres àrees estratègiques: Organització i Finances, encapçalada per Edu Gómez (Benifaió), i que comptarà com adjunts a Pere V. Chovares (Carlet) i Pau Monzó (Algemesí); Comunicació i estratègia, amb Mariam Varea (Gavarda) al capdavant, i  Andrea Viñes (Alzira), Leticia Piquer (Alzira) i Jordi Juanes (Alfarb) com adjunts, i Acció Política i Institucional encapçalada per Rosa Nicolau (Carcaixent) i amb Felip Casanova (l’Ènova) i Richard Garrigues (Castelló) com adjunts. L’Executiva es completarà amb la  incorporació d’una persona de Joves-PV i una dona de l’Espai Feminista, encara sense triar per les seues respectives assemblees.

Paritat

Mariai Talens, que serà la primera dona en ser Secretària Comarcal a la Ribera Alta, ha destacat que una de les coses que defineix la nova executiva, és la paritat, tant el nombre de dones i homes, com en trams d’edat, ja que ha incorporat un bon nombre de gent jove, però amb experiència i recorregut polític.  En paraules de la pròpia Talens, els objectius de l’executiva per als propers 4 anys són “potenciar una xarxa orgànica potent amb les renovacions de les executives locals a partir de setembre, així com  ser el suport necessari dels nostres grups municipals i engegar la maquinària electoral per posar a Compromís al capdavant de la comarca. Estarem al costat de les nostres regidores, regidors, alcaldes i alcaldesses, a més de fer una important tasca d’implantació en aquelles zones de la comarca on tenim menys representació”

Al Congrés també han sigut triats els representant de la Ribera Alta en el Consell Nacional, màxim òrgan de representació del partit entre congressos. Van se elegits consellers Marta Grau (Benifaió), Andrea Viñes (Alzira), Felip Casanova (L’Ènova), Rosa Nicolau (Carcaixent), Amparo Santonja (Benifaió), Alexis Maravilla (Algemesí), Voro Montañana (Guadassuar), Sergi Doménech (Carlet) i  Esteve Torres (Pobla Llarga), i com a suplents Pere Chovares (Carlet) i Jordi Juanes (Alfarb).

Al Congrés comarcal van assistir també M. Josep Amigó, coordinadora de la ponència d’estatuts,  i Vicent Marzà, coordinador de la ponència política de l’últim Congrés Nacional del partit, celebrat l’últim cap de setmana de juny.