Carrascosa: «No connec cap document que situe a la Ribera en els Fons Europeus de recuperació»

0
122
Des de fa alguns mesos cap ací, no pare de pensar amb la plutja de milions del programa de reactivació de l’ economía  de l’ UE ( Unió Europea). I clar, senc declaracions a la premsa, del Govern d’ Espanya, i de la Generalitat Valenciana tots els dies sense aclarint bén poc. I, a més a més vaig  rebus-cant  en totes les fons oficials, així s’anomenen, en les xarxes socials , sense massa éxit, avore si hi trobe el programa d’ inversions programàtiques a la Ribera. Aleshores tinc llavors alguns interrogants.
1.-Quins sectors productius poden ser subjectes d’ aquestes inversions a les empreses de la Ribera?.
2.-Quins sectors són/o no considerats estratègics en esta Comarca? .
3.- Tenim un Pla programàtic més enllà dels Acords Territorials d’Ocupació?.
4.- Les empreses están dispossades a assumir aquestos reptes d’innovació i desenvolupament?
Doncs bé, tot açò es el futur més proper, un futur què aleshores, si hi ha voluntat i ganes de fer les coses bé, es a dir, sense mangalufes o anar sols  a preguntar a mi qué en toca? És una oportunitat per a començar  a desenvolupar un camvi important amb el model productiu de la Ribera.
Un model productiu massa dependent de l’ estacionalitat i temporades molt arralades als termes ( Taronja i una collita del Caqui anat a menys) . Jo continue reivindicant al sector Agricola de la Ribera. Són milers de jornals al camp i magatzens, que precissa una política per a salvaguardar una economía  social, col.lectiva i grupal del territori de la Ribera.
No conec cap document en l’ àmbit Institucional o empresarial què almenys ens situe a la Ribera en el programa inverssor dels «Fons Europeus de Recuperació».
I, mira  que no tenim déficits, alguns d’ ells estructurals amb matèries com: l’ investigació en nous conrreus, o el tractament d’aigües i la seva recuperació, o en alternatives en les energíes solars.
També tinc clar què tenim un perfil d’ empresa xicoteta i una concentració molt zonal  d’empreses amb capacitat exportadora i potents en innovació , però, dependents de l’economía mundial. Així doncs, la seua producció i manteniment dels llocs de treball són un carrusel sempre subjectes a Eros/ Ertes i unes plantilles amb una contractació temporal molt rellevant ( Ford i Poligon).
En fi, he fet algunes reflexions perquè soc de la Ribera i sempre i des de sempre  he pensat que cal estimar i preocupar- se per allò que s’estima La Ribera.
Josep Antoni Carrascosa Torregrosa