Torna la Maerà a Antella i Sumacàrcer després d’una pausa de dos anys

0
213
La Maerà s’està celebrant a Antella i Sumacàrcer aquest cap de setmana. El tradicional descens amb troncs per les aigües del Xúquer és una pràctica mil·lenària que aspira a ser Patrimoni de la Humanitat.
La Maerà d’Antella, un tradicional descens amb troncs per les aigües del Xúquer, celebra aquest cap de setmana la seua novena edició després d’una pausa de dos anys a causa de la pandèmia. Els ganxers conduiran més de vint tones de troncs des del paratge de l’Esgoleja de Sumacàrcer fins a l’Assut d’Antella, a la Ribera Alta.
L’Associació Cultural de Maeros del Xúquer forma part, des de l’any 2015, de l’Associació Internacional de Raiers i Ganxers, un organisme que reuneix un total de 41 associacions de diverses comunitats autònomes de l’estat espanyol i d’altres 10 països europeus, com Polònia, Àustria i Alemanya.