Mor El Genovés, una llegenda de la pilota valenciana

0
465

 

Paco Cabanes Pastor, conegut coms el Genovés, ha mort aquest dissabte als 66 anys, el més gran pilotari de la història de la pilota valenciana. El sis vegades campió de l’individual i llegenda per la passió que va despertar entre els aficionats, no ha pogut superar una greu malaltia contra la qual lluitava des de feia tres anys.

El pilotari va estar en actiu entre 1972 a 1996 i és considerat una de les figures del segle XX en l’escala i corda. Justament abans de retirar-se va protagonitzar l’anomenada «partida del segle», a Sagunt, contra un jove Álvaro, de 21 anys.

El trinquet de la Universitat Politècnica de València porta el seu nom. A més, el còmic El Genovés, l’heroi esportiu dels valencians repassa la seua vida perquè els escolars puguen conéixer la vida del millor pilotari de la història.