El grup Albotaina d’Algemesí farà teatre a benefici d’oncologia de la Ribera

0
62

 

  • La Dra. Liliana Fuster s’ha reunit, este matí, amb el director del grup de teatre, Rafael Esteve, per a conéixer la iniciativa

 

El grup de teatre amateur Albotaina d’Algemesí preveu organitzar, en els pròxims mesos, una sèrie de funcions de teatre, la recaptació de les quals es destinarà, íntegrament, al Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari de la Ribera.

 

Així li ho ha comunicat, este matí, el director del grup de teatre, Rafael Esteve, a la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Dra. Liliana Fuster, en una reunió que han mantingut junt a la coordinadora del Servei d’Oncologia Mèdica, Dra. Teresa Taberner, i la gestora d’Investigació de la Fundació Fisabio (Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana) Silvia Llàcer.

 

Segons ha destacat Rafael Esteve, “esta iniciativa naix de l’ànim de col·laborar amb l’Hospital d’Alzira perquè continue oferint als pacients oncològics la millor atenció, ja que tots, d’alguna o una altra forma, tenim o hem tingut a una persona amb càncer entre els nostres familiars o amics, i estem especialment sensibilitzats amb esta malaltia”.

 

Així, en els pròxims mesos, el grup de teatre Albotaina iniciarà una ronda de contactes amb els diferents municipis que integren el Departament de Salut per a oferir la possibilitat d’acollir funcions de l’obra “En la meitat del camí”, de la dramaturga María Luz Cruz Muñoz, “els beneficis de la qual, inclosos els drets d’autor, es destinaran de manera íntegra al Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital de la Ribera”, ha assenyalat Esteve.

 

Es tracta d’una comèdia en la qual la casualitat uneix a dos desconeguts en una estació de tren, on, el silenci i la incomoditat, els animarà a parlar i reflexionar sobre valors com la família, el matrimoni o el preu de l’èxit.

 

“El fet que siguen només dos personatges i que compte amb un muntatge molt senzill, fan d’esta l’obra ideal per a poder-la representar, de manera itinerant, en diferent municipis”, ha destacat Esteve.

 

El grup de teatre amateur Albotaina va nàixer fa dues dècades a Algemesí i, des de llavors ha representat obres de diversos autors com Woody Allen o Darío Fo, sempre en benefici d’iniciatives solidàries.