Aizira participa a l’acte homenatge a les víctimes de l’Holocaust

0
156

Recuperar la memòria d’aquelles persones que es van criar a la comarca de la Ribera i que, per defendre la llibertat, van acabar els seus dies als camps d’extermini nazis repartits per Europa. Amb este objectiu, la Conselleria de  Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica va homenatjar les víctimes riberenques de l’Holocaust dins del projecte “Construint memòria”. Va ser dimecres 28 de juliol en un acte que va tenir lloc a Castelló i al que van assistir l’Alcalde d’Alzira Diego Gómez, el director del Muma Agustí Ferrer i els familiars de les víctimes.

Un total de 27 plaques recordaran les víctimes riberenques de l’Holocaust, huit de les quals van nàixer a Alzira. Durant la cerimònia, la consellera Rosa Perez Garijo va fer entrega d’estos taulells de la memòria als familiars de les vint i set víctimes procedents de la comarca de la Ribera Alta. Alzira es planteja exposar les plaques al Muma o bé, a diferents llocs emblemàtics de la ciutat per tal de mantenir viva la memòria. Agustí Ferrer.

Avelino Abril, Francisco Boluda, Agustín Flores, José María Fuentes, Bernardo Lairón, Francisco Peris, Fermín Román i Rafael Sivera. Són els noms dels 8 lluitadors de la democràcia que, procedents d’Alzira, van acabar a un camp sota l’estaca del nazisme. Els seus noms es poden trobar a la placa commemorativa que hi ha situada a la Plaça de les víctimes de l’Holocaust, a Alzira.