Un total de 240 obres opten als XXXIII Premis Literaris d’Alzira

0
174

 

La major participació amb 74 originals pertany al Premi d Poesia Ibn Hafadja

El lliurament dels guardons es celebrarà el 12 de novembre

En la XXXIII edició del certamen, el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira (dotat amb 16.000 €), juntament amb el Premi de Poesia Ibn Hafaja (dotat amb 5.000 €), han estat les
categories amb major participació d’autors i autores, amb 42 i 74 obres presentades,
respectivament.

En la resta de categories, s’han presentat 36 obres al Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, 26 al Premi Internacional Enric Solbes d’àlbum il·lustrat consorci Ribera i Valldigna, ambdues premiades amb 6.000 euros; 25 al XXVI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, amb una dotació econòmica de 5.000 euros; 20 al Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, amb un premi de 8.000 euros, i 17 al Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, guardonada amb 3.000 euros.

Com cada any, a banda de la dotació econòmica, Bromera publicarà l’original guanyador de cada una de les modalitats en les seues col·leccions. De fet, les obres guanyadores de la passada edició ja estan disponibles a les llibreries.

El 12 de novembre es lliuraran els premis del 2021. No obstant això, els veredictes es coneixeran en dates diferents: el XVI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca es farà públic el 29 d’octubre; El XXVI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, el XXVI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i el VI Premi Internacional Enric Solbes d’àlbum il·lustrat consorci Ribera i Valldigna es faran públics el 5 de novembre. El XXVII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General es coneixerà el 8 de novembre. Finalment, el XXXIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, el XVI Premi de Poesia Ibn Hafaja i el XXIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta es donaran a conèixer el mateix dia 12 de novembre.

Aparadors literaris i maquetes del Gran Teatre

Enguany es mantenen també dues iniciatives especials que doten de color els premis i fomenten la participació dels hostalers i comerços d’Alzira. Es tracta de la campanya «Aparadors literaris», que ens proposa una ruta literària d’aparadors que repassen les novel·les guanyadores del Ciutat d’Alzira.
Com a novetat, enguany s’ha engegat un projecte per a regalar maquetes del Gran Teatre d’Alzira perquè els comerços participants puguen lluir-les als seus aparadors. A més a més, aquests locals disposaran de bosses de tela amb un disseny especial lligat al foment dels llibres per a obsequiar els clients.

Menús literaris

De l’altra, com ja s’ha fet en altres edicions, diversos restaurants alzirenys posaran a disposició dels seus comensals un menú literari amb plats que juguen amb els títols de les novel·les guardonades aquests anys.
Les tradicionals Jornades Culturals completen el programa amb un esdeveniment que tractarà, en la mesura del possible, recobrar la normalitat d’abans de la pandèmia.