Instal.lada la comporta d’acer que evitarà l’entrada d’aigua a les avingudes d’Alzira

0
230

Finalitzades les obres d’instal·lació de la vàlvula antiretorn i les comportes al sobreeixidor del Pont de Ferro

 

Després dels treballs realitzats al punt de vessament del sistema unitari del clavegueram municipal localitzat al Pont de Ferro, s’ha aconseguit instal·lar una comporta d’acer per evitar que l’aigua de les crescudes del riu Xúquer entre a la zona de la Vila de la ciutat d’Alzira.

La comporta amb unes dimensions de 2,8 x 1,7 ml i un pes de vora una tona, garanteixen que l’aigua del riu Xúquer no entre al sistema de clavegueram, ja que el sistema de comporta instal·lat permet el tancament automàtic en el moment en què es detecta la impossibilitat de continuar vessant les aigües pluvials arreplegades al riu.

Als darrers cinc anys, aquesta problemàtica s’ha presentat en dues ocasions, el 2016 i 2020, coincidint en fortes precipitacions a la part sud de la província que impliquen un considerable augment del cabal del Xúquer.

Obra necessària

L’actuació acomplida ha implicat la sol·licitud a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a la realització de les obres i la millora de la zona d’alleujament amb una estructura de formigó armat. També s’ha instal·lat un sensor que permetrà conéixer el nivell de l’aigua al punt de vessament i comunicar el moment en què la comporta actua.

El regidor d’Obres Públiques, Fernando Pascual, ha manifestat que “Amb esta actuació, els majors beneficiats seran tots els veïns de la Vila i de les avingudes Lluís Suñer, Sants Patrons i Hispanitat, que veuran reduïda la probabilitat d’inundació als seus habitatges, garatges i soterranis. Una obra necessària per al poble d’Alzira. Este govern seguirà treballant per pal·liar els problemes d’inundabilitat que pateix la nostra ciutat, derivats de les fortes pluges”.