Alzira i la conselleria fomenten la convivència en barris vulnerables

0
119

Primera reunió per a la posada en marxa del Pla d’intervenció Social a Alzira

  • Les actuacions se centraran en la plaça de la Ribera i el carrer Sueca

 

L’Ajuntament d’Alzira ha rebut hui la visita del grup de treball que portarà a terme accions a la nostra ciutat dins del PLA D’INTERVENCIÓ SOCIAL que la Generalitat posarà en marxa en els 38 parcs d’habitatge públic de 22 municipis de la Comunitat.

Entre ells, es desenvoluparà a Alzira un projecte d’atenció comunitària a la plaça de la Ribera i a un edifici del carrer Sueca. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, junt a la regidora de Serveis Socials, Marina Mir, així Ana Iborra, representant de l’àrea de Serveis Socials, han rebut hui els tècnics i treballadors del projecte junt a Fernando Maldonado, cap de la unitat d’inspecció i normalització i coordinador del programa de l’Entitat Valenciana d’Habitatge (EVHa).

Este grup de treball portarà a terme les activitats d’intervenció social en col•laboració de l’Ajuntament i les diverses entitats municipals a partir d’esta setmana.

Actuació integral d’habitatges públics

Les accions es duran a cap al llarg dels pròxims tres anys en col•laboració amb l’administració autonòmica i la corporació municipal. L’objectiu és desenvolupar una actuació integral dels habitatges públics de la Plaça de la Ribera. L’equip d’intervenció social adscrit comptarà amb un coordinador d’àrea, una treballadora social i un conserge de l’empresa La Factoria, licitadora del projecte de Conselleria. Tots tres s’incorporen esta setmana i estaran situats, pel moment, al Centre de Participació Ciutadana.

Este nou servei s’emmarca en l’Estratègia de Regeneració Urbana que la Conselleria, a través de l´Entitat Valenciana d´Habitatge i Sol (EVha) està desenvolupant al parc públic de la Generalitat. L’objectiu és desenvolupar una actuació integral dels habitatges públics en barris vulnerables en els quals existeixen factors de risc associats, mobilitzant recursos econòmics, tècnics i organitzatius, i comptant amb la col·laboració de l’administració autonòmica, ajuntaments, entitats sense ànim de lucre i els propis veïns. A la fi, el que es busca és fomentar la convivència i les relacions en les comunitats veïnals.

Entre les seues funcions estarà la creació d’un fòrum transversal col·laboratiu en cada grup en el qual es consensue un model d’intervenció comunitària, comptant amb la participació veïnal, recursos socials i teixit associatiu. Valorar la situació social de les famílies, administrar i gestionar la comptabilitat de les comunitats, controlar els accessos a zones comunitàries, comprovar el manteniment dels elements comuns i fer un seguiment del programa de regularització de subministraments són unes altres de les tasques a realitzar.