Les màximes baixaran fins a 8º este diumenge després d’arribar als 38º

0
171

La retirada d’esta massa d’aire càlid ens deixarà un ambient molt més suau i temperatures que aniran a la baixa, especialment per l’interior i sud de la província de València, i nord d’Alacant on el mercuri perdrà entre 6º i 8ºC respecte a hui. A la resta del territori esta caiguda serà més moderada, d’entre 2º i 4ºC.

Pel que fa a l’estat del cel, el dia començarà amb la presència de núvols baixos o d’estancament matinal que afectaran a bona part del nostre territori. A partir del migdia aniran retirant-se i de vesprada creixeran núvols d’evolució per l’interior que podran derivar en la presència d’algun ruixat o tronada, especialment per l’interior nord de Castelló. El vent entrarà de component marítima amb ratxes moderades pel litoral, i més fluix es mostrarà per l’interior.

Pròxima setmana

Respecte a l’empitjorament que esperem per a inicis de la pròxima setmana, segons els últims models serà prou suau. El dilluns 26 es formaran algunes tronades de vesprada en Castelló i València. Temperatures molt suaus per davall del normal per a l’època.

Dimarts 27: Vents fluixos de llevant que afavoriran la presència de núvols pel litoral i alguna precipitació dèbil. De vesprada podrà aparéixer alguna tronada per l’interior de Castelló. Seguiran les temperatures molt suaus.

A destacar que les temperatures mínimes entre hui dissabte 24 i el dilluns 26 es situaran per damunt dels 22º/23ºC en el litoral.

ATENCIÓ: Com que estem en època d’alt risc d’incendis, extremeu les precaucions i no feu foc a les muntanyes o prop de masses forestals. Si veieu algun incendi o columna de fum, crideu ràpidament al 112.

Temperatures

Afortunadament les prediccions sobre la forta calor anunciada per al divendres i dissabte en la comarca de la Ribera (entre 40 i 42º) no s’han complit quedant-se les màximes en 38º a La Pobla Llarga i la Casella.

Per dalt dels 35º només s’han registrat a La Barraca d’Aigües Vives, amb 36,7º, Sumacàrcer i Carcaixent (37º), i Càrcer (36,1º). Per davall s’han quedat en Alberic (34,9º), la partida Mulata-Alzicoop d’Alzira (34,3º).

Al nucli urbà d’Alzira s’ha arribat als 32,8º, Algemesí (32,6º), Carlet (32,9º), l’Alcúdia (31,9º), Cullera (33,8º) i Sueca (32º).

Inforatge / Riberaexpress