Alzira estrenarà a primers de 2022 les rotondes del Forn de Carrascosa i Portella de Severino

0
479
La Diputació de Valencia licita la rotonda de la carretera de Corbera amb el Forn de Carrascosa i la glorieta de la Portella de Severino
Alzira comptarà amb una nova rodona a l’encreuament de la carretera de Corbera amb el Forn de Carrascosa. La Diputació de València ha licitat les obres d’execució d’esta intersecció que pretén millorar la seguretat vial de la CV-510 i la CV-506 a Alzira.
L’objectiu de les obres està en la resolució de les diverses problemàtiques en totes les seues vessants com són l’eliminació del risc de las interseccions dotant-les d’una tipologia que maximitzen la seguretat dels usuaris, eliminar el problema de drenatge existent i dotar a la CV-506 d’una secció transversal suficient i millorar les condicions de seguretat de l’encreuament de la CV-510 amb el camí de la Portella de Severino.
A més l’actuació estarà plantejada considerant les qüestions ambientals, paisatgístiques i patrimonials. Les obres duraran 6 mesos i s’invertiran més de 2.200.000 euros per part de Diputació.
Les actuacions a dur a terme segons el projecte redactat són les següents:
– Construcció d’una glorieta circular en la intersecció entre les carreteres CV-510 i CV-506, que disposarà d’un illot central i dos carrils amb vorals interior i exterior.
– S’implantarà també una glorieta circular en la intersecció entre la carretera CV -506 i el camí Baix de Corbera.
– S’estableix una velocitat de projecte de 70 km/h per al tram de la CV-506 comprés entre glorietes.
– Per a resoldre el problema dels escolaments pluvials s’ha dissenyat una xarxa de drenatge completa, que condueix tot el cabal que recull la carretera al barranc. Per a això, s’han dissenyat tres tipus de cunetes en funció del cabal que es recull en els diferents trams de la carretera.
– Com a mesures de seguretat viària, en l’encreuament de la CV -510 amb el camí rural que condueix al paratge denominat Portella de Severino, es projecta la prohibició dels girs a esquerres i la canalització dels moviments Portella de Severino-Corbera a través de les dues noves glorietes projectades.
– S’inclourà la senyalització horitzontal, vertical, abalisament i sistemes de contenció en tot l’àmbit del projecte.
El regidor d’Obres Públiques, Fernando Pascual, ha manifestat que “estes obres són molt importants per a este govern, doncs es tracta d’un encreuament molt perillós i amb esta nova rodona pal·liarà el número de accidents que es registren a este punt de la carretera de Corbera”.

 

Comentar
Compartir