Sueca, Alginet i Almussafes s’unixen a Benifaió en el toc de queda

0
215

Els municipis riberencs de Sueca, Alginet i Almussafes s’uniran a Benifaió en el toc de queda, cas que el Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat (TSJCV) done llum verda per a esta restricció nocturna a les 77 poblacions sol.licitades per la Generalitat.

Pel moment hui la Fiscalia Superior de la Comunitat Valenciana ha emés un informe en el qual no s’oposa a les restriccions que ha sol·licitat la Generalitat per a contindre la cinquena ona de la pandèmia, entre les quals es troben el toc de queda nocturn en 77 municipis en risc extrem i la limitació a deu persones en les reunions socials.

D’aquesta manera, el Ministeri Públic ha donat via lliure a la pròrroga de les limitacions anunciades pel Consell després de la reunió de la Mesa Interdepartamental, encara que serà ara la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) qui decidisca si es dona llum verda o no a aquestes dues mesures que afecten drets fonamentals.

L’alt tribunal valencià ja va donar llum verda el 12 de juliol al confinament nocturn -entre la una de la matinada i les sis del matí- en 32 localitats -de més de cinc mil habitants i en risc extrem- i a fixar en una desena el nombre de persones en trobades amb familiars o amics en considerar que era mesures «equilibrades» amb «més beneficis per a l’interés general que perjudicis sobre altres béns o valors en *conclicto».

No obstant això, ara el Consell s’inclina perquè aqueixa prorroga siga de tres setmanes -entre el 26 de juliol i el 16 d’agost- i no de catorze dies com el TSJ va autoritzar en l’anterior ocasió. Amb esta ampliació el toc de queda afectaria a més de 2,7 milions d’habitants, el que suposa un percentatge superior al 50% de la població valenciana censada.