Màximes de fins 42º este divendres a la Ribera Alta

0
237

La presència d’una massa d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica damunt de la nostra comunitat farà que demà divendres siga el dia més calorós de la setmana tant per l’interior com en les comarques prelitorals de València i Alacant, on es podran superar els 42ºC en alguns punts. Castelló seguirà al marge d’estes altes temperatures.

Destacar que molt pegat al litoral entraran les brises a partir del migdia impedint que el mercuri continue pujant per este sector. Respecte al vent, per les comarques més interiors entrarà de component S-SO (migjorn-llebeig respectivament) amb ratxes moderades… mentre que pel litoral, com hem comentat, entraran les brises a partir del migdia.

Divendres 23: Les temperatures màximes més extremes es donaran per l’interior de la meitat sud de la província de València, on es podrien superar els 41º/42ºC.

Dissabte 24: Ja baixarien algo les temperatures tot i que en les comarques prelitorals encara es podria arribar als 40ºC. Les màximes es centraran per l’interior sud de la província de València (màximes entre els 37º i 39ºC), i sobretot d’Alacant on ací es podran superar els 42º/43ºC en algun punt. Castelló també quedaria alliberat de temperatures extremes.

Diumenge 25: La massa d’aire càlid es retirarà i les temperatures es normalitzaran.

Respecte a l’empitjorament que esperem per a inicis de la pròxima setmana, segons els últims models serà prou suau. El dilluns 26 es formaran algunes tronades de vesprada en Castelló i València. Temperatures molt suaus per davall del normal per a l’època.

Dimarts 27: Vents fluixos de llevant que afavoriran la presència de núvols pel litoral i alguna precipitació dèbil. Seguiran les temperatures molt suaus.

A destacar que les temperatures mínimes entre el dissabte 24 i dilluns 26 es situaran per damunt dels 22º/23ºC en el litoral.

ATENCIÓ: Com que estem en època d’alt risc d’incendis, extremeu les precaucions i no feu foc a les muntanyes o prop de masses forestals. Si veieu algun incendi o columna de fum, crideu ràpidament al 112.

Inforatge