Beteta: «Els concerts de La Fúmiga son segurs i molt repectuosos»

0
339
José Beteta

La Fúmiga i Samantha protagonitzen el Concert de Sant Bernat este divendres

«Ja no fa mal» producció conjunta que «està sonant molt fort» sonarà per primera vegada a Alzira

Serà un concert molt especial perquè juguem a casa davant dels nostres

El grup musical La Fúmiga torna el pròxim divendres, festivitat de Sant Bernat, a la seua Alzira natal, tot i que amb el primer concert que oferiran, conjuntament, amb la cantant Samantha, serà en unes condicions diferents marcades per la pandèmia.

Els 12 músics començaren 2012 actuant per poblacions de la Ribera, però el seu primer gran concert, que va suposar el seu bateig fou un 9 d’Octubre, a la capital de la comarca, junt a Txarango i La Gossa Sorda.

Este divendres tornen al Recinte Firal davant 2.000 espectadors amb entrades i cadires numerades. «El que tinga algun dubte que vinga i que ho comprove, els nostres espectacles son molt respectuosos amb les mesures de seguretat, mascareta obligatòria, sentats i guardant la distància reglamentària», assegura a Riberaexpress, José Beteta, un dels seus músics més carismàtics. Beteta, que també exercix de professor de música en la Societat Musical d’Alzira, recorda «el que hem patit en esta pandèmia, a nivell personal i social, amb situacions mot dures, amb familiars i veïns que han faltat».

El músic alzireny insistix, al llarg de l’entrevista; «vull transmetre un clar missatge que el nostre concert i la resta dels programats en les Festes de Sant Bernat son segurs«.

No pot ocultar la seua satisfacció d’actuar de nou a Alzira «serà un concert molt especial perquè juguem a casa on es coneixen des de fa anys i estem molt agraït per l’excel.lent acollida, donat que en poques hores s’esgotaren les entrades». El coronavirus ha propiciat que el concert comence molt més prompte del que és habitual, a les 21:30h, «un horari que ha permés assistir als meus pares per primera vegada a un concert de La Fúmiga».

Banda molt propera

Beteta reflexiona sobre el perquè de l’èxit d’este grup alzireny «fem un tipus de música molt transversal, festiva, amb la nostra llengua i amb un component identitari molt fort que reflexa les nostres costums, les lluites col.lectives, amb instruments de vent en una terra de bandes i xarangues». I afegix «fem que la gent ens tinga com una banda molt propera».

Un dels exemples que La Fúmiga ha calat, que es profeta en la seua terra és que la seua cançó, «Mediterrània», s’ha convertit en l’himne de l’Alzira FS, que el fa sonar en tots els partits que disputa al Palau Municipal d’Esports i que es corejat pel públic assistent.

La banda alzirenya està més que satisfeta de l’excel.lent acollida que ha tingut «Ja no fa mal», la última producció que incorpora, igual que el concert de Sant Bernat, a la cantant Samantha; «va ixir en maig i està pegant molt fort, sonant en totes les radiofòrmules catalanes». José Beteta està convençut de l’exitosa fusió «entre La Fúmiga festiva i la mediàtica Samantha».

Riberaexpress