Santa Caterina compta ja amb l’ajuda de 170 famílies per restaurar la torre medieval

0
157

La parròquia de Santa Caterina d’Alzira ha aconseguit, fins ara, la col.laboració de 170 famílies que, pel moment, s’han compromés a donar un euro diari per tal de restaurar,  la deteriorada torre medieval. En principi només era necessàri el suport de 150 famílies benefactores en estar prevista, només la restauració de l’espadanya, pressupostada en 53.000 euros. Però la decissió final d’ampliar-la a la totalitat, decidida pel pàrroc, Enrique Masiá, requerix quasi duplicar el pressupost (93.000€) i per tant el seu finançament.

La rehabilitació, que està molt avançada, culminarà els pròxims dies després que la torre medieval haja sigut objecte dels següents treballs:

1. Consolidar totalment l’espadanya, cosit de clivelles, reposició de materials que falten, restauració dels volums originals en el cos de campanes amb pedra calçhissa igual o similar a l’existent.

2. En el pinacle. Consolidació total del mateix i restauració de la creu i penell metàl·liques perquè funcionen.

3. Cos de campanes: desmontar les dues campanes existents per a recuperar els espais originals.
Les campanes es restauraran posteriormente i seran de nou col·locades en els nous espais restaurats.

4. Neteja total i tractament de la pedra de la torre, especialment en el costat nord. Neteja manual de la mateixa i tractament de la pedra amb productes que protegeixen i conserven la pedra enfront d’humitats i altres agents agressius.