Sant Bernat arriba acompanyat de màximes de 40º i la pròxima setmana de fortes tronades

0
453

 

L’arribada d’una ‘massa d’aire càlid’ procedent del nord d’Àfrica es situarà sobre la part més oriental de la Península Ibèrica (damunt nostre), fent que les temperatures màximes puguen superar els 40ºC en els punts més càlids de l’interior de la nostra comunitat durant els pròxim divendres i dissabte.
Dissabte 24: Les màximes més extremes superaran els 40ºC en les comarques prelitorals de València i Alacant (Castelló torna a quedar al marge). En les comarques litorals les ‘brises’ frenaran la pujada del mercuri situant-se este al voltant dels 32º/34ºC.
Situació de PERILL EXTREM respecte als incendis estos dos dies.
Diumenge 25: Seria un dia de transició on les temperatures es normalitzaran.
Per a la setmana pròxima, estarem molt atents a les previsions ja que la possible arribada d’una vaguada ens podria inestabilitzar l’oratge entre el dilluns 26 i dimecres 28. De confirmar-se, parlarem de tronades significatives impròpies de l’època i de baixada brusca de les temperatures, extrem que caldrà confirmar.