Actuacions del Pla Edificant en centres d’Almussafes i Alginet

0
73

Educació prepara noves actuacions en infraestructures de 15 centres amb una inversió de 62,4 milions d’euros

 

 

  • Les noves actuacions inclouen la construcció dels IES Gran Alacant de Santa Pola i Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna, l’IES Número 2 d’Albal, el CEIP Rosario Pérez de la Vall d’Uixó i de les escoles de Sant Joan de Moró i la Pobla Tornesa

 

  • Són 11,4 milions d’euros més per a les comarques d’Alacant, 21,2 milions per a les de Castelló i 29,8 milions per a les de València

 

 

València (20.07.21). Educació de la Generalitat té preparades 15 noves adjudicacions de fons econòmics en 15 ajuntaments per a dur a terme la tramitació d’actuacions de millores per mitjà del pla Edificant. Aquestes noves intervencions sumen una inversió per part de la Conselleria de 62,4 milions d’euros

 

11,4 milions d’euros són per a 2 actuacions en centres educatius de les comarques d’Alacant; 21,2 milions d’euros per a 5 actuacions en centres educatius de les comarques de Castelló i 29,8 milions d’euros per a 8 noves actuacions a les comarques de València.

 

La Conselleria ja ha informat als ajuntaments d’aquestes noves tramitacions i  només queda que les aprove el ple municipal de cadascun dels consistoris per a adjudicar els fons econòmics pertinents.

 

6 de les noves intervencions són d’una magnitud elevada perquè suposen la construcció total de centres educatius. És el cas de la creació i construcció de l’IES Gran Alacant de Santa Pola i l’IES Número 2 d’Albal, així com la construcció de nou de l’IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna, el CEIP Rosario Pérez de la Vall d’Uixó i les escoles de Sant Joan de Moró i de la Pobla Tornesa.

 

Pel que fa a les grans obres de rehabilitació destaquen la de CEIP Historiador Diago de Viver,  l’IES El Prat de Torreblanca i l’IES Les Alfàbegues de Bétera, així com el CEIP Antonio Machado de Torrent. Igualment cal destacar la reforma i l’ampliació del CEIP Lluís Vives de la Pobla de Vallbona.

 

29,8 milions d’euros per a 8 actuacions a les comarques de València

 

De les 8 poblacions on s’actuarà per a la millora d’infraestructures educatives, una d’elles, Almussafes, s’incorpora per primera vegada al pla Edificant.

 

A la Safor s’hi destinen per part de la Conselleria més d’11,5 milions d’euros per a construir de nou  l’IES Jaume II el Just de Tavernes de la Valldigna.

 

A l’Horta Sud es destinen quasi 12,9 milions d’euros a dues actuacions. La de més dotació econòmica serà la construcció de l’IES Número 2 d’Albal, amb una inversió de més de 9,6 milions d’euros, seguida de l’ampliació i rehabilitació del CEIP Antonio Machado de Torrent amb més de 3,2 milions d’euros.

 

A la Ribera Baixa, la Conselleria hi destina més de 151.000 euros per tal d’ampliar el menjador i millorar la climatització de les aules al CEIP Almassaf d’Almussafes.

 

A la Ribera Alta s’invertiran més de 100.000 euros en la reforma dels lavabos del CEIP Maestro Emilio Luna d’Alginet.

 

Al Camp del Túria se sumen uns 5 milions d’euros. La major part d’aquesta partida, més de 3,9 milions, es destinarà a l’ampliació i reforma de l’IES Les Alfàbegues de Bétera, mentre que al CEIP Lluís Vives de la Pobla de Vallbona s’invertiran vora 1,1 milions en la construcció d’un gimnàs i d’un menjador a l’edifici d’Infantil, així com en la renovació total de la instal·lació elèctrica i d’aigua.

 

També pujarà la inversió d’Educació de la Generalitat en la Costera amb vora 212.000 euros, que revertiran en la millora de les instal·lacions del CEIP la Sènia de l’Alcúdia de Crespins.